Αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου σήμερα

Προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζεται να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση τους αναμένεται σήμερα να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου τα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες για την υπόθεση των πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών κατά τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία Aristo Developers στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο,ς.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αριστοδήμου Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Aristo Developers , τη σύζυγο του αρχιτέκτονα και επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, τον πρώην δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου και τη λειτουργό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου είχε συλληφθεί χθες από την Αστυνομία όταν το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του εκτελέστηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ και μετά την επιστροφή του επιχειρηματία από την Λευκωσία που βρισκόταν, στην οικία του στα Κούκλια .

Λίγο πιο πριν, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της συζύγου του επιχειρηματία, του πρώην δημοτικού μηχανικού του Δήμου ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα και που ήταν αυτός που εξέτασε την υπόθεση κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης, και της λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών που χειριζόταν το φάκελο της υπόθεσης διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί .

Και οι τρεις τους είχαν μεταφερθεί από χθες το απόγευμα στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου στο παλιό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για την λήψη καταθέσεων.

Η έρευνα που διεξάγεται επικεντρώνεται στο κατά πόσο η αναπτυξιακή εταιρεία του Θεόδωρου Αριστοδήμου εξαπάτησε το δημόσιο εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικοπεδοποιήσιμη έκταση σε βάρος των δρόμων και του πρασίνου.

Η καταγγελία που έγινε από τον Δήμο Πάφου στην Αστυνομία αφορούσε τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης επωφελούμενη η εταιρεία οικοπεδοποιήσιμο χώρο που άγγιζε σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Δήμου τις 5 με 6 χιλιάδες τ.μ. αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφάνη ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη.

Στο μεταξύ η εταιρεία εξέδωσε χθες αργά το απόγευμα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του και η εταιρεία, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ` επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Εκφράζουν επίσης βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα λάμψει η σκευωρία, όπως την χαρακτηρίζουν, θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί

Από αργά το απόγευμα εργαζόμενοι στην εταιρεία είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τα κεντρικά γραφεία ενώ κάποιοι εξ αυτών συγκεντρώθηκαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου στο παλαιό κτίριο όπου μεταφέρθηκε ο εργοδότης τους.

Η Γενική Εισαγγελία ζήτησε από τον Δήμο Πάφου και παρέλαβε τις τελευταίες μέρες όλους τους φακέλους αναπτύξεων της εταιρείας Aristo Developers στα δημοτικά όρια από το 2000 μέχρι σήμερα.

Στις αναπτύξεις αυτές περιλαμβάνεται και το mall της Πάφου για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι η εταιρεία μετέτρεψε το χώρο πρασίνου σε χώρο στάθμευσης αλλά και άλλες καταγγελίες για πιθανές πολεοδομικές υπερβάσεις που θα διερευνηθούν.

Στο μεταξύ εκτεταμένες έρευνες τόσο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Aristo Developers όσο και στην οικία του Θεόδωρου Αριστοδήμουτον πρόεδρου της Εταιρείας Αristo Developers διενήργησε χθες η Αστυνομία Πάφου.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν με οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου που ασχολείται με την υπόθεση και αφού μελετήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία και ευρήματα .