Αλ. Τσίπρας: Απαράδεκτο να σκοτώνονται παιδιά στην Παλαιστίνη

Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Ισραήλ να σταματήσει την «εγκληματική επίθεσή του» στη Γάζα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος, χθες βράδυ, στο θερινό φεστιβάλ του ιταλικού κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία», στην Ρώμη.

«Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να ζητήσουμε ειρήνη, εκφράζοντας όλη μας την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις ιταλών δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την ιταλική αριστερά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Το κόμμα Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία και οι υπόλοιπες δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς πέτυχαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Σε συνθήκες επικοινωνιακού αποκλεισμού κατάφεραν να εκλέξουν τρεις ευρωβουλευτές και να ξεπεράσουν το 4%, αποτελώντας μια διακριτή πολιτική δύναμη στον πολιτικό χάρτη. Πιστεύω ότι η ιταλική Αριστερά, με την τεράστια παράδοσή τον κοινωνικών αγώνων της, έχει σαφώς πολλά να προσφέρει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, τέλος, ότι «η Ιταλία είναι μια κρίσιμη χώρα για την πορεία των πραγμάτων στην Ευρώπη» και ότι «αυτό που πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι χρειάζεται μια πλατιά, ευρεία συμμαχία των λαών – ιδίως της ευρωπαϊκής περιφέρειας- για να αλλάξει η σημερινή, αδιέξοδη πορεία της Ευρώπης».