Όταν τα θαλασσοδάνεια “κουρεύονται” ο λαός πληρώνει τον μπαρμπέρη

Τα “κόκκινα” δάνεια των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών φαίνεται πως βρέθηκε λύση να “κουρευτούν”, για τα δάνεια του μεροκαματιάρη και του άνεργου που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ούτε λόγος όχι μόνο για “κούρεμα”, αλλά ούτε και μια ελάφρυνση του χρέους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, μια τουλάχιστον από τις λεγόμενες «συστημικές τράπεζες», η Alpha Bank, ετοιμάζεται να κάνει ένα «δωράκι» αξίας κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ περίπου 400.000.000 στους κυρίους Μπόμπολα και Ψυχάρη.

Το ίδιο σχέδιο φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «συστημικές», ώστε οι δύο επιχειρηματίες να απαλλαγούν από ένα μεγάλο μέρος των προηγούμενων δανείων τους και να μπορούν να λάβουν νέα χρηματοδότηση υπό τη μορφή νέων δανείων.

Το θέμα όμως είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για το αυτό το “δωράκι” που κάνει η κυβέρνηση;

Ποιος θα πληρώσει ξανά για τα εκατομμύρια αυτά; Ξανά ο λαός που πριν από έξι χρόνια έσωσε τις ελληνικές τράπεζες και πληρώνει μέχρι και σήμερα τ βαρύ τίμημα των μνημονίων; Δηλαδή οι δύο εκατομμύρια άνεργοι που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα και ανεπίσημα στοιχεία; Ο μισθωτός που βλέπει συνεχώς το μεροκάματό του να συρρικνώνεται;