Αλληλεγγύη: Στη σημερινή κατάσταση μας έχουν φτάσει οι λαθεμένοι χειρισμοί και τα αλλοπρόσαλλα μέτρα

Αλληλεγγύη: Στη σημερινή κατάσταση μας έχουν φτάσει οι λαθεμένοι χειρισμοί και τα αλλοπρόσαλλα μέτρα
Αλλοπρόσαλλα μέτρα και ερωτηματικά για τον εμβολιασμό

 Όλες οι πληροφορίες συντείνουν πως αύριο η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ένα δεύτερο γύρο σκληρού lock down με τηλεργασία και περιορισμό στις διακινήσεις μετά από σχετική άδεια.

Είναι γεγονός και το διαπιστώνουμε όλοι, παρακολουθώντας 500-600 νέα κρούσματα ημερησίως, πως θα πρέπει να γίνει μια νέα σοβαρή υπερπροσπάθεια από όλους μας, ώστε να αναστραφεί το κλίμα με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.

Αφενός να δοθεί χρόνος στον εμβολιασμό ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού, αφετέρου να δοθεί χρόνος στα νοσοκομεία που ήδη ασφυκτιούν.

Τα γεγονότα, ωστόσο, καταδεικνύουν τις βαριές ευθύνες που υπάρχουν κυρίως σε εκείνους που επιβαρύνονται με τη λήψη αποφάσεων, την κυβέρνηση.

Στη σημερινή κατάσταση μας έχουν φτάσει οι λαθεμένοι χειρισμοί, τα αλλοπρόσαλλα και αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα, τα μη στοχευμένα μέτρα που εφαρμόστηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Έχει αποδειχθεί πως οι δομές που είχαν επιλεχθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν επαρκούν, όπως δεν επαρκούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές (κυρίως), αλλά και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται.

Στη σημερινή κατάσταση, βέβαια, μας έχει οδηγήσει και μερίδα του πληθυσμού, η οποία δεν σεβάστηκε τη θυσία των πολλών.

Επιπρόσθετα, σημειώνουμε πως ο εμβολιασμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο πλέον  στην επίτευξη του επιθυμητού στόχου και μετά λύπης διαπιστώνουμε πως όλος ο κόσμος έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι απαραίτητο να ζητηθούν εξηγήσεις από τις Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν βαρύτατες ευθύνες, για όσα συμβαίνουν σήμερα, αλλά εξηγήσεις να δώσει και η κυβέρνηση για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται στη χώρα μας σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουμε πόσοι εμβολιασμοί γίνονται, σε ποιες ομάδες προτεραιότητας και με ποιον γεωγραφικό χαρακτήρα.

Απαραίτητη είναι και η καταγραφή όλων των δεδομένων, ώστε να έχουν στη διάθεσή μας επιδημιολογικά στοιχεία ειδικά για τη χώρα μας.