Αλληλεγγύη: Πρόεδρε, εγκλήματα λευκού κολλάρου δεν έκανε κανένας φτωχός διεφθαρμένος

«Πρόεδρε, εγκλήματα λευκού κολλάρου δεν έκανε κανένας φτωχός διεφθαρμένος»  τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση:

Ο «ποτέ νεοφιλελεύθερος» και «πάντοτε άνθρωπος του Κέντρου» κατά τον «Π» Πρόεδρος Αναστασιάδης, πριν από λίγα 24ωρα μιλώντας στους Financial Times δήλωνε: «Τα έχω καταφέρει τόσο καλά όταν ήμουν δικηγόρος ώστε να έχω αποταμιεύσεις. Δεν έχω την ανάγκη να είμαι διεφθαρμένος».

Απαντούμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη:

– «Ανάγκη» για… διαφθορά δεν υπάρχει ούτε για πλούσιους ούτε για φτωχούς! «Ανάγκη» να είσαι τίμιος υπάρχει, ανεξαρτήτως πορτοφολιού.

– Σύμφωνα με τη λογική Αναστασιάδη, οι πλούσιοι είναι ασφαλείς και δεν έχουν ανάγκη να κλέψουν. Αλλά ο φτωχός που έχει ανάγκη να κλέψει ένα γάλα για το μωρό του είναι… «διεφθαρμένος»;

– Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων που δεν κατάφεραν να κάνουν κομπόδεμα, θεωρούνται από τον ίδιο… επιρρεπείς στη διαφθορά; Οι δηλώσεις στα Πόθεν Έσχες των πολιτικών φωτογραφίζουν ολόκληρα τα «κομποδέματα» του καθενός;

Υπενθυμίζουμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι όλα τα μεγάλα σκάνδαλα οικονομικής φύσεως στην παγκόσμια Οικονομία μεθοδεύτηκαν από ανθρώπους είχαν ήδη λύσει τα προσωπικά τους οικονομικά προβλήματα. Όχι από φτωχούς διεφθαρμένους. Για αυτό και ονομάζονται «εγκλήματα λευκού κολλάρου».

Δυστυχώς, είναι πολλά τα κατά καιρούς παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται απομονωμένος στο Λόφο του Προεδρικού, πολύ μακριά από την κυπριακή κοινωνία.

Τουλάχιστον ας μην δίνει λανθασμένα πρότυπα στη νεολαία μας και ας ελέγξει τον άμεσο περίγυρο του. .