Αλεξίσφαιρη κουβέρτα για χρήση σε σχολεία στις ΗΠΑ

Το φαινόμενο των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία στις ΗΠΑ αποτέλεσε την αφορμή για την ανάπτυξη της αλεξίσφαιρης προστατευτικής κουβέρτας Bodyguard blanket της αμερικανικής εταιρείας ProTecht.

Η συγκεκριμένη κουβέρτα σχεδιάστηκε ειδικά για την προστασία μαθητών και δασκάλων σε περίπτωση επίθεσης ενόπλων σε σχολείο, και έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αντέχει σε σφαίρες, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που συναντώνται σε στρατιωτικό προστατευτικό εξοπλισμό.

«Κατόπιν εκτεταμένης έρευνας, υπολογίζεται ότι η Bodyguard blanket παρέχει αλεξίσφαιρη προστασία απέναντι στο 90% των όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Είμαστε τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητά της που ενθαρρύνουμε κάθε διευθυντή να το καταστήσει ζωτικό κομμάτι των αντίστοιχων πρωτοκόλλων ασφαλείας σχολείων και πανεπιστημίων» υποστηρίζει η εταιρεία.

Η κουβέρτα μπορεί να δεθεί εύκολα γύρω από έναν ενήλικο ή ένα παιδί και είναι ιδιαίτερα ελαφριά. Διατίθεται σε τρία μεγέθη (small, medium, large) και ενδείκνυται επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, για προστασία από κομμάτια που πέφτουν από το κτήριο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, όπως σεισμοί ή τυφώνες.

Η κουβέρτα αποτελείται από δύο εξελιγμένα βαλλιστικά υλικά που παρέχουν προστασία αντίστοιχη του Level IIIa (σύμφωνα με τα στάνταρ του National Institute of Justice).

Όπως υποστηρίζεται, δεν εμποδίζει απλά τη διάτρηση από πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά απορροφά και σημαντικό τμήμα της ενέργειας της σφαίρας, μειώνοντας έτσι το τραύμα που επιφέρει το χτύπημα στο σώμα. Σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές, η Bodyguard blanket είναι ικανή να απορροφήσει περίπου 490-660 joules ενέργειας.