Νέες γερμανικές επενδύσεις ζήτησε ο Σέρβος πρωθυπουργός από τη Μέρκελ

Η Σερβία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για τη Γερμανία, δήλωσε χθες από το Βερολίνο ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Τόνισε επίσης, πως η Σερβία επιθυμεί όσο το δυνατόν περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτήν και εργάζεται για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την υιοθέτηση νόμων προς αυτή την κατεύθυνση, με ταχείς ρυθμούς.

Η Σερβία θα αποτελέσει σύμβολο σταθερότητας και η Γερμανία δεν θα πρέπει να αναμένει κανένα πρόβλημα από την πλευρά μας, υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Γερμανίας είναι πολύ καλές και ότι η επίσκεψη του κ. Βούτσιτς στη χώρα της θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η Μέρκελ, χαρακτήρισε τη Σερβία ως έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας και τόνισε πως η ενίσχυση της γερμανικής οικονομικής παρουσίας στη Σερβία εξαρτάται από την ποιότητα της νομοθεσίας.

Εξέφρασε επίσης, την πρόθεση της Γερμανίας, ώστε να ξεκινήσει το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. Τόνισε πως οι συνομιλίες θα αφορούν μεταξύ άλλων, την έννομη τάξη, την οικονομική προσαρμογή και τις σχέσεις με το Κόσοβο.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε επίσης, πως η γερμανική κυβέρνηση θα οργανώσει συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, στο Βερολίνο, στις 28 Αυγούστου.