ΑΚΕΛ- Το Σχέδιο Εστία δεν καλύπτει τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει φτιαχτεί πρωτίστως για τις τράπεζες, ανέφερε σε δήλωσή του ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για το Σχέδιο Εστία, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

Η ενημέρωση που τύχαμε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών για το Σχέδιο Εστία έχει ξανά επιβεβαιώσει ότι:

1. Το Σχέδιο Εστία δεν καλύπτει τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών. Δηλαδή τις ομάδες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δεν έχουν τα εισοδήματα για να μπορούν να μπουν σε διαδικασία βιώσιμης αναδιάρθρωσης. Όλοι αυτοί μένουν αιωρούμενοι. Δυστυχώς γι’ αυτούς η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε. Γι’ αυτούς και πάλι σήμερα ακούσαμε από τον Υπουργό Οικονομικών αόριστες υποσχέσεις και αόριστες διακηρύξεις που πολλές φορές έχουν αποδειχθεί χωρίς αντίκρισμα.

2. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει φτιαχτεί πρωτίστως για τις τράπεζες. Αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει τις τράπεζες να ξεφορτώσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι τράπεζες, σε σχέση με το δανειολήπτη, θα είναι σε δεσπόζουσα θέση και είναι γεγονός ότι μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο οι τράπεζες θα νομιμοποιήσουν αυθαίρετες χρεώσεις και υπερχρεώσεις που έχουν επιβάλει και οι οποίες έχουν αυξήσει το ύψος πολλών δανείων.

Το Σχέδιο Εστία, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ φροντίζει για τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα και δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να προστατεύσει την κοινωνία και τους πολίτες.