ΑΚΕΛ: Ταξίδεψε οικογενειακώς στις Σευχέλλες… εντελώς τυχαία !!!

Ταξίδεψε οικογενειακώς στις Σευχέλλες… εντελώς τυχαία !!!

Και οι κυβερνώντες έχουν την απαίτηση να μη μιλούμε για διαδικασίες, δημόσιο ήθος, χρηστή διοίκηση….

Διερωτήθηκε σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου αναφερόμενη στο ταξίδι του ΠτΔ στις Σευχέλλες με ιδιωτικό αεροσκάφος Σαουδάραβα.

Αυτούσια η δήλωση:

Η δημοσιοποίηση των εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για την πολιτογράφηση της οικογένειας των Σαουδαράβων και τη χρήση του ιδιωτικού τζετ ενός ξένου επιχειρηματία από τον Πρόεδρο, απαντά σε όσα δεν απαντούσε ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του επί μήνες. Και για άλλη μια φορά ο Νίκος Αναστασιάδης μένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος.

Η κυπριακή υπηκοότητα αποδόθηκε κατ’ εξαίρεση σε 42 άτομα, με διαδικασίες που χαρακτηρίζονται παράτυπες από τον Γενικό Ελεγκτή ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, εξετάζοντας την αίτηση, εφάρμοσε κριτήρια που δεν είχαν την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και στέρησαν το κράτος από έσοδα σε φόρους και τέλη. Από τη μέρα δε που πήραν την υπηκοότητα οι συγκεκριμένοι «επενδυτές», δεν έχουν υποβάλει καμία φορολογική δήλωση.

Ακολούθως ο Πρόεδρος ταξίδεψε οικογενειακώς για διακοπές στις Σεϋχέλλες, δωρεάν, με το πολυτελές ιδιωτικό τζετ ενός από αυτούς… εντελώς τυχαία!

Και οι κυβερνώντες έχουν την απαίτηση να μη μιλούμε για διαδικασίες, δημόσιο ήθος, χρηστή διοίκηση. Παρά την περιβόητη Χάρτα Δεοντολογίας που ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης έβαλε τους Υπουργούς του να υπογράψουν, η οποία έλεγε ότι θα έπρεπε να παραιτηθούν αν δέχονταν προσωπικά δώρα ή άφηναν υποψία ότι λειτούργησαν για προσωπικό όφελος. Είναι φανερό ότι και η Χάρτα, όπως και πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, εξυπηρετούν απλώς επικοινωνιακούς σκοπούς.

Οι πολιτικοί ηγέτες μιας χώρας δεν μπορούν και δεν πρέπει να δέχονται δώρα ούτε για υπηρεσιακά ταξίδια ούτε για οικογενειακές διακοπές. Η αποδοχή ενός δώρου δεν έχει να κάνει με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος αλλά με τη δημιουργία σχέσεων διαπλοκής που είναι επικίνδυνες για μιαν πολιτεία.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν γιατί η διαφθορά στη χώρα απογειώθηκε, όπως επανειλημένα καταγράφεται και σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Ο Πρόεδρος όμως δηλώνει και δικαιωμένος από πάνω και επικρίνει την Ελεγκτική Υπηρεσία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά.

Σε άλλες χώρες, ο Πρόεδρος θα προέβαινε σε δημόσια απολογία. Τουλάχιστον!