ΑΚΕΛ: Κόλαφος για τη Κυβέρνηση η επιστολή Κληρίδη για τα νομοσχέδια

Αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα προς τη Βουλή για τα νομοσχέδια, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπροσώπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα προς τη Βουλή αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού. Ο Γενικός Εισαγγελέας εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύει πως η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή Νομοσχέδια που πρόνοιές τους παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που ο Γενικός Εισαγγελέας απέστειλε τη σχετική επιστολή. Αυτή την περίοδο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του Νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις και το Υφυπουργείο Τουρισμού εγέρθηκαν από μέρους του ΑΚΕΛ, καθώς και από άλλα κόμματα, ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας προνοιών των Νομοσχεδίων.

Στις επίμονες ερωτήσεις μας περί της συνταγματικότητας και νομιμότητας προνοιών, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επικαλούνταν την υπογραφή του Γενικού Εισαγγελέα στις αιτιολογικές εκθέσεις. Ο Γενικός Εισαγγελέας, όμως, στην επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι η απαραίτητη διενέργεια του νομοτεχνικού ελέγχου, καθώς και η υπογραφή των αιτιολογικών εκθέσεων, δεν είναι κατ’ ανάγκη γνωμοδότηση για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα των Νομοσχεδίων.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, ζητά ή επικαλείται γνωματεύσεις του Νομικού της Συμβούλου κατά περίσταση και ανάλογα με το τι της συμφέρει. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση απέφυγε να ζητήσει την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα για τα κρίσιμα ζητήματα της συμφωνίας για το Συνεργατισμό και για τις εγγυήσεις που δεσμεύτηκε να δώσει στην Ελληνική Τράπεζα για ενδεχόμενες ζημιές.

Είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει από τη Βουλή γνωματεύσεις και απόψεις της Γενικής Εισαγγελίας για Νομοσχέδια.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού δεν σέβεται και παρακάμπτει ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας, ακόμα και το Νομικό της Σύμβουλο.

Αυτή η πρακτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού είναι απαράδεκτη και εκφράζει τον αυταρχισμό και την αλαζονεία με την οποία κυβερνά τη χώρα.