ΑΚΕΛ: Θρύψαλα κάνει η Eurostat το success story της κυβέρνησης

Θρύψαλα κάνει η Eurostat το success story της κυβέρνησης, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

«Ακόμα μια στατιστική της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας κάνει θρύψαλα το πολυδιαφημισμένο success story της κυβέρνησης.

Η Στατιστική Υπηρεσία λέει ότι οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζομένων στην Κύπρο είναι κατά 40,5% πιο χαμηλά σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 46,7% πιο χαμηλά σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Αυτά τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η ανακατανομή του πλούτου στην Κύπρο γίνεται προς όφελος των ολίγων σε βάρος των πολλών και της κοινωνίας.

Η άδικη κατανομή του πλούτου συνδέεται στενά και άρρηκτα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού. Είναι με αυτές τις πολιτικές που το όφελος που προκύπτει από την έστω ευκαιριακή και συγκυριακή ανάπτυξη τελικά πηγαίνει στους λίγους και όχι στους πολλούς.

Πλέον οι πολίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για τους ημέτερους, τους λίγους, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι για το δημόσιο συμφέρον και το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας».