ΑΚΕΛ για συμβούλους στο Προεδρικό: Η κυβέρνηση παραβιάζει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση

Η κυβέρνηση παραβιάζει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση

Ο Γενικός Ελεγκτής εντοπίζει παρατυπίες, παραβιάσεις διαδικασιών και ζητά γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα

Σε σχετική ερώτηση που ως ΑΚΕΛ υποβάλαμε στην υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με την εργοδότηση συμβούλων στο Προεδρικό και σε Υπουργεία ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε με σαφή τρόπο ότι για συγκεκριμένες περιπτώσεις προκύπτει είτε σύγκρουση συμφερόντων, είτε παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, είτε πιθανή παρατυπία για την οποία, σύμφωνα πάντοτε με το Γενικό Ελεγκτή, θα πρέπει να ζητηθεί η γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ενώ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών υπάρχει η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή η Επιτροπή, χθες και την περασμένη εβδομάδα, έχει αποδεσμεύσει τα σχετικά κονδύλια για την εργοδότηση των συγκεκριμένων συμβούλων για τους οποίους ο Γενικός Ελεγκτής μας έχει στείλει τις απαντήσεις του.

Το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει το συγκεκριμένο θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου για να τερματιστούν οι παρατυπίες. Σε μία περίοδο που οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση η κυβέρνηση τα παραβιάζει και τα παραγνωρίζει ενώ από την άλλη η πλειοψηφία της Βουλής στην Επιτροπή Οικονομικών είτε κάνει τα στραβά μάτια, είτε εγκρίνει τα κονδύλια με ελαφρά τη καρδία.

Στην αυθαιρεσία, τον ετσιθελισμό και την αλαζονεία της κυβέρνησης πρέπει να μπει ένα τέλος. Είναι για αυτό που του ΑΚΕΛ έχει εγγράψει το σχετικό θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου και θα προσπαθήσει όλα να βγουν στο φως και στην διαφάνεια. Γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει τις αυθαιρεσίες της.