ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση και στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρόχειρη και αδιάβαστη

Η κυβέρνηση και στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρόχειρη και αδιάβαστη τόνισε σε δήλωσή του ο  Επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ, Σταύρος Γερολατσίτης.

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού για ακόμη μια φορά μάς εκπλήσσει αρνητικά. Αποφάσισε να μειώσει τους Δήμους από 30 σε 16. Για να το πετύχει αυτό, ζήτησε από τη Βουλή και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Αλληλεγγύη κονδύλι για να προωθήσει αυτό το στόχο.

Ενώπιον της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα:

Ποιος καθορίζει τον αριθμό των Δήμων;

Με ποια μεζούρα αποφασίζει η κυβέρνηση πόσοι Δήμοι θα μείνουν;

Τι γίνεται με τη σύσταση και λειτουργία Τοπικών Συμπλεγμάτων Δήμων και Κοινοτήτων που η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων συμφώνησε και ομόφωνα υποστήριξαν τα κόμματα;

Πόσες μελέτες έγιναν, πόσα δαπανήθηκαν σ’ αυτές και πόσες ακόμα θα γίνουν για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ για ακόμη μια φορά είναι πρόχειρη και αδιάβαστη. Ο Υπουργός βεβιασμένα χωρίς διαβούλευση με τα Κόμματα και τη Βουλή, επιβάλει πολιτικές. Διαφωνούμε κατηγορηματικά με τις όποιες μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην ετσιθελική συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο θεσμός της οποίας αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης της Δεξιάς.