Αλληλεγγύη: Καλούμε τον πρέσβη της Ρωσίας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα

Η Μόσχα θα ανεχόταν Κύπριοι να εισέρχονται στη Ρωσία και να δηλώνουν χώρο διαμονής την “Ελεύθερη Τσετσενία”; Αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος.

Με αφορμή το ρωσικό διάβημα για την συμπεριφορά των Κυπριακών Αρχών έναντι Ρώσων πολιτών, καλούμε τον πρέσβη της Ρωσίας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος.

Εάν και εφόσον το διάβημα αφορά παράπονα Ρώσων πολιτών που φθάνουν στην Κύπρο με δηλωμένο χώρο διαμονής τα παράνομα ξενοδοχεία των κατεχομένων, καλούμε το κύριο Οσάτσι να διερωτηθεί κατά πόσον οι Αρχές της χώρας του θα επέτρεπαν την είσοδο πολιτών στη Ρωσία, με δηλωμένο χώρο διαμονής το δήθεν κράτος του Βορείου Καυκάσου και ή της δήθεν ελεύθερης Τσετσενίας.

Για τη κατάσταση στη περιοχή Κάμπου δήλωσε:

Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Όπως και η ανοχή στα προεκλογικά ψέματα. Συγχαίρουμε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου το οποίο επέστρεψε πίσω ως απαράδεκτη στο υπουργείο Γεωργίας κυβερνητική επιταγή ύψους 1000 ευρώ για το Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς Κάμπου. Ζητώντας απλή υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης της επανεκλεγείσας κυβέρνησης.

Τα εγκαίνια του Μουσείου τελέστηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2018, λίγες βδομάδες πριν τις Προεδρικές Εκλογές, όπου στην παρουσία του τότε κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη και των κατοίκων του χωριού, ο τέως υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης δημόσια ανακοίνωσε κυβερνητική οικονομική ενίσχυση ύψους 5000 ευρώ για το Δασικό Μουσείο του Κάμπου.

Καλούμε τον υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, να επιληφθεί του ζητήματος άμεσα.