ΑΚΕΛ για θάνατο 14χρονου: Αντί να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν, εξαγγέλλουν έρευνα

Οι κυβερνώντες μετακυλίουν τις πολιτικές ευθύνες αλλού,  τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου αναφερόμενος στο θάνατο του 14χρονου

Η κυπριακή κοινωνία μετρά ένα νέο θύμα –ένα παιδί- της τραγικής αποτυχίας των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους. Υπάρχει και μεγαλώνει ένας ολόκληρος κατάλογος από συνανθρώπους μας, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, που ενώ βρίσκονται υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, φεύγουν από τη ζωή με τραγικό τρόπο επειδή κάποιοι δεν έπραξαν όσα ήταν δουλειά και καθήκον τους να πράξουν.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά. Οικογενειακά και προσωπικά δράματα συναντώνται με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό καταλήγοντας σε τραγωδίες. Αυτοκτονίες και δολοφονίες, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων, οικογένειες που ζουν στην εξαθλίωση, ασυνόδευτοι ανήλικοι που κοιμούνται στα πατώματα γηροκομείων, άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα που μένουν αβοήθητοι και τόσα άλλα ανθρώπινα δράματα που μένουν αθέατα. Ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας ζει στην αθλιότητα και το κράτος απουσιάζει.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες στον τόπο μας αποτυγχάνουν τραγικά και δεν γίνεται να μην έχει κανείς ευθύνη για αυτό.

· Αντί όμως να αναληφθούν και να αποδοθούν ευθύνες, να λογοδοτήσουν ακόμα και στη δικαιοσύνη όσοι απέτυχαν στα καθήκοντα τους, η κάθε κρατική υπηρεσία πετά την ευθύνη στην άλλη.

· Αντί να αναλάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν για τις εγκληματικές αποτυχίες των κρατικών υπηρεσιών, εξαγγέλλουν έρευνα μετά από κάθε τραγωδία. Ευθύνη έχει και η Υπουργός που είναι στη θέση της εδώ και 7 χρόνια.