Μιχαηλίδου και Χριστοδουλίδου, οι νέοι επιτρόποι Προστασίας του παιδιού και Νομοθεσίας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μετά από εισήγηση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία έλαβε υπόψη τις απόψεις της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και της Παιδοβουλής όσον αφορά τις δεξιότητες και τα προσόντα που αναμένεται και πρέπει να κατέχει ο/η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό της κας Δέσπως Μιχαηλίδου Λιβανίου ως Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η κα Μιχαηλίδου είναι από το 2012 δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ από το 2013 εκπροσωπεί τις δικαστικές Αρχές της Δημοκρατίας στην Επιτροπή του ΣτΕ για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει και διορίζει την κα Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου ως Επίτροπο Νομοθεσίας, μέχρι σήμερα Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. .

Αμφότεροι οι διορισμοί θα ισχύσουν από τις 3 Οκτωβρίου προκειμένου και οι δύο Επίτροποι να έχουν τον χρόνο να διεκπεραιώσουν εκκρεμούσες σημαντικές υπηρεσίες στα σημερινά τους καθήκοντα.

Επίσης, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, και Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την αξιοποίηση του χώρου της Κρατικής Έκθεσης.

Η πρόταση είναι για τον διορισμό μιας ομάδας εργασίας με προσωπικότητες τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, της οποίας θα προεδρεύει Καθηγητής Πανεπιστημίου, με αποστολή να εκπονήσουν ένα στρατηγικό σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

Η έμφαση δίνεται στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου στον χώρο αυτό, αλλά και στις ιδέες για δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου εκπαίδευσης, τεχνολογίας και ΜΜΕ. Θα εξεταστεί επίσης η δημιουργία εθνικού κέντρου για τη νεολαία, η δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στον χώρο της κρατικής έκθεσης, η αξιοποίηση του χώρου γενικότερα στο πλαίσιο ανάδειξης της Λευκωσίας ως περιφέρειας γνώσης, έρευνας και καινοτομίας.

Οι εργασίες της ομάδας εμπειρογνωμόνων γίνονται σε συνεργασία και με τις τοπικές Αρχές».

Βιογραφικό σημείωμα κ. Μιχαηλίδου:

CV michaelidou

Βιογραφικό σημείωμα κ. Χριστοδουλίδου:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΥΙΖΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΖΑΝΝΕΤΟΥ