Αβέρωφ: Στην πρώτη γραμμή για επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη

Για την αποχώρηση του από το προσκήνιο μετά το Κραν Μοντάνα μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στον Άλφα λέγοντας πως είχε αποφασίσει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

Σε ότι έχει να κάνει με το Κραν Μοντάνα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “εργαστήκαμε σκληρά” ωστόσο ” δεν είχε την επιτυχία που θέλαμε”. Παράλληλα μίλησε και για το σχέδιο Γκουτέρες αναφέροντας πως ” τρία σημεία αφορούν την ε/κ πλευρά και 3 την τ/κ”.

Τόνισε επίσης ότι από το 1974 ” δεν υπήρξε πιο ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Ασφάλεια” ενώ για τον Πρόεδρο της δημοκρατίας ανέφερε πως “ο κ. Αναστασιάδης έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή των τ/κ ο ίδιο είπε χαρακτηριστικά πως είναι κάτι που συμφωνήθηκε από το 1977 και υπάρχει και στο Σύνταγμα οπότε να μην “ρίχνουμε ευθύνη στον κ. Αναστασιάδη.

Σε ότι έχει να κάνει με τις εκλογές είπε χαρακτηριστικά πως ο ρόλος του θα είναι να βρίσκεται ” στην πρώτη γραμμή για να επανεκλέξουμε τον Νίκο Αναστασιάδη”.