Αβέρωφ για μεταναστευτικό: Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται κενά και να ζουν δημιουργώντας προβλήματα στη κοινωνία

Αβέρωφ: Αναμένουμε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται για να θωρακίσουμε την Κύπρο. Χωρίς να παραβιάζουμε τις διεθνείς συνθήκες, την ίδια ώρα έχουμε και υποχρέωση να προστατεύσουμε τον τόπο μας, να προστατεύσουμε την κοινωνία μας.

«Το μεταναστευτικό εξελίσσεται με τέτοια τροπή και τέτοια ταχύτητα που χρειάζεται αποφασιστικά μέτρα. Χαίρομαι που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπεύθυνο και πολύ σοβαρό τρόπο το ζήτημα του μεταναστευτικού. Ξέρετε ο Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και η Κυβέρνηση απορρίπτουμε τα δύο άκρα.

Τη μια άποψη που οποιοσδήποτε είναι ξένος πρέπει ούτε λίγο πολύ να τον βαράμε και στο ξύλο ή η άλλη άποψη, η Κύπρος να είναι ελεύθερη Κέρκυρα, όσοι θέλετε να’ ρθείτε, ακόμα και να στέλνουμε επιπρόσθετες προσκλήσεις, “ελάτε ακόμα περισσότεροι”.

Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες που αφορούν τα ανθρώπινά δικαιώματα αλλά από την άλλη, πρέπει να “χτυπήσουμε” κυκλώματα εντός και εκτός Κύπρου που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στον τόπο μας, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του τόπου μας, έχουν κάνουν με την ευημερία, με την κοινωνική συχνή, αλλά που έχουν και πολλαπλές άλλες επιπτώσεις.

Αυτοί που προσπαθούν να δουν την Κύπρο, αυτοί που θέλουν να βλέπουν την Κύπρο ως παράδεισο για τους αιτητές πολιτικού ασύλου, πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση μας ως κράτος.

Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται κενά και να ζουν και να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που δημιουργούν προβλήματα στη κοινωνία. Γι’ αυτό και αναμένουμε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται για να θωρακίσουμε την Κύπρο. Χωρίς να παραβιάζουμε τις διεθνείς συνθήκες, την ίδια ώρα έχουμε και υποχρέωση να προστατεύσουμε τον τόπο μας, να προστατεύσουμε την κοινωνία μας».