Αβέρωφ για Γ. Ελεγκτή: Διαχρονική μας θέση να υπάρχουν συλλογικά όργανα

Αβέρωφ: Ήταν και παραμένει διαχρονική μας θέση ότι οι οποιεσδήποτε απόψεις, θέσεις και αποφάσεις ανεξάρτητων αξιωματούχων και Αρχών, είναι ποιοτικότερες και διασφαλίζουν περισσότερο την αντικειμενικότητα, αν είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων. Και για να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις χρειάζονται και συλλογικά όργανα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σήμερα για τα λεγόμενα του ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Κυπριανού σε συνέντευξή του αναφορικά με την πρόταση για κατάργηση της θέσης του Γενικού Ελεγκτή και τα καθήκοντα να ασκούνται από ελεγκτικό συνέδριο, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

«Εμείς έχουμε θέσεις ανεξάρτητα ποιες είναι οι προσεγγίσεις οποιονδήποτε άλλων πολιτικών κομμάτων. Στο να θωρακίσουμε το ότι οι οποιεσδήποτε απόψεις, θέσεις και αποφάσεις ανεξάρτητων αξιωματούχων και Αρχών, ήταν και παραμένει διαχρονική μας θέση ότι είναι ποιοτικότερες και διασφαλίζουν περισσότερο την αντικειμενικότητα, αν είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων. Και για να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις χρειάζονται και συλλογικά όργανα.

Αυτή είναι διαχρονική μας θέση και ανεξάρτητα αν κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην αντιπολίτευση μοιράζονται αυτή τη θέση αρχής, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε είτε με το ΑΚΕΛ είτε με το οποιοδήποτε κόμμα για να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας που θα θωρακίζουν την αντικειμενικότητα και θα θωρακίζουν ακόμη περισσότερο τις ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς».