ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη «εξόντωσε» θεσμικά όσους διαφωνούσαν

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη εξόντωσε θεσμικά όσους διαφωνούσαν μαζί τους τόνισε σε δήλωσή του ο Επαρχιακος Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας- Κερύνειας Χρίστος Χριστοφίδης, για τη συνέντευξη Αναστασιάδη στην Καθημερινή

Κατά τη σημερινή συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στην εφημερίδα Καθημερινή προκύπτουν κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα.

Η ομολογία ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πολύ διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία του κυπριακού πρέπει να προβληματίσει και να μας ανησυχήσει. Εάν, όπως ο κ Αναστασιάδης ισχυρίζεται, τα Ηνωμένα Έθνη διαρρέουν ή δηλώνουν ένα εντελώς διαφορετικό αφήγημα από το δικό του μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα: είτε τα Ηνωμένα Έθνη λένε την αλήθεια οπόταν οι χειρισμοί μας υπήρξαν τουλάχιστο άστοχοι, είτε τα Ηνωμένα Έθνη παρά την προκλητικότητα και αδιαλλαξία της Τουρκίας την καλύπτουν, κάτι που πρέπει να προβληματίσει για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών στο να καταδείξουμε και να πείσουμε για αυτά που θεωρούμε ότι έγιναν.

Επισημαίνουμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα εκφράζαμε πλήρη σεβασμό όλοι εδώ στην Κύπρο προς το ΓΓ του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, τον οποίο κάποιοι αποκαλούσαν «σοφό» και απόλυτα έντιμο, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση του για την ανάγκη δημιουργίας ενός «κανονικού κράτους» στην Κύπρο. Ο ΓΓ ήταν ο ίδιος παρόν σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του κυπριακού τα τελευταία χρόνια. Πως γίνεται ξαφνικά να «διαρρέει» ψέματα με αλλότρια κίνητρα;

Μας προβληματίζουν επίσης οι παραδοχές Αναστασιάδη για την αναποτελεσματικότητα και απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα της Τουρκίας. Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αλωνίζει στην ΑΟΖ μας η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε δύο υπαλλήλους της TPAO αποφεύγοντας οποιοδήποτε άλλο μέτρο. Τα δε Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καν ασχοληθεί με το θέμα. Οι διαπιστώσεις Αναστασιάδη πρέπει να γίνουν από εκτιμήσεις επιτέλους πράξεις, γιατί εμφανώς πλέον η εξωτερική μας πολιτική δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δεν επιτυγχάνει να προστατεύσει την πατρίδα, το λαό μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο κ. Αναστασιάδης επιλέγει για ακόμα μια φορά να επιτεθεί κατά του Γενικού Ελεγκτή. Αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες επιλογές κάτι που αποτελεί άμεση απειλή προς το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει συγκρουστεί ευθέως με όλους τους θεσμούς, εξοντώνοντας θεσμικά όσους διαφωνούσαν μαζί τους. Υπενθυμίζουμε: έπαυσαν τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας. Εξανάγκασαν τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σε παραίτηση. Επιτέθηκαν κατά της νέας διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας. Συγκρούστηκαν μετωπικά με το Γενικό Εισαγγελέα και τον ανάγκασαν να αναφωνήσει «Ντροπή!». Ακόμα και όταν έφευγε προσπάθησαν να τον εκθέσουν με απαράδεκτο τρόπο. Τώρα στοχοποιούν και απειλούν το Γενικό Ελεγκτή. Θεωρούμε αυτές τις συμπεριφορές κίνδυνο για τη δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας μας. Οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι είναι σημαντικός θεσμός για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας μας και ο σεβασμός, ακόμα και εάν έχουμε διαφορετικές απόψεις, είναι αναγκαίος.

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …