Έφηβος Αυστραλός μηνύει τα μέσα ενημέρωσης .

capture

Ένας έφηβος από την Αυστραλία μηνύει μια σειρά από μέσα ενημέρωσης, τα οποία χλεύασαν το κούρεμά του χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του σε διάφορα memes. Όπως αναφέρει το Mashable, σε ένα από τα πιο σουρεαλιστικά νομικά έγγραφα της πρόσφατης ιστορίας, ο Ali Ziggi Mosslmani αναφέρει πως οι «Daily Mail Australia» και «The Daily Telegraph», καθώς και το ραδιόφωνο KIIS, τον δυσφήμησαν με τα memes που δημοσίευσαν, με φωτοσοπαρισμένες «φωτογραφίες του ενάγοντα… στο όρος Rushmore, σε χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου» κ.α.

capture

Οι νομικές ομάδες των μέσων ενημέρωσης από την πλευρά τους, αναφέρουν στους ισχυρισμούς τους πως «ο ενάγων, εξαιτίας του κουρέματός του, δικαιολογημένα εξέθεσε τον εαυτό του στη γελοιοποίηση από το κοινό», καθώς και ότι «ο ενάγων είναι ένα γελοίο άτομο»

ali

Η υπόθεση έφτασε ήδη στο περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας, με τη δικαστή Judith Gibson να κάνει αναφορά σε διάφορα memes κατά την προκαταρκτική ακρόαση. Όπως για παράδειγμα, ότι το κούρεμα «προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο, κατά βάση χιουμοριστικό, και κατά περιπτώσεις με τη μορφή έξυπνων παρατηρήσεων, όπως είναι το Πυθαγόρειο θεώρημα σε ένα από τα memes». Η επόμενη προκαταρκτική ακρόαση για την υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου.

ali1