Έρογλου: Το Κυπριακό θα λυθεί από τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους που ζουν στην Κύπρο

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη τις λεγόμενες πραγματικότητες στο νησί, η οποία θα αντανακλά τα δικαιώματα των Τ/κ.

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε σήμερα ότι το Κυπριακό θα λυθεί από τους Τ/κ και τους Ε/κ που ζουν στην Κύπρο.

«Μακάρι να καταλήξουμε σε συμφωνία» ευχήθηκε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να αδικεί τους Τ/κ, αλλά θα πρέπει να άρει τα “εμπάργκο”.

Ισχυρίστηκε ακολούθως ότι η ε/κ πλευρά με τη στάση της προκαλεί τις δηλώσεις διεθνών παραγόντων και επέκρινε την ε/κ πλευρά για αντιφατική συμπεριφορά.

Ανέφερε ότι οι δύο διαπραγματευτές συναντώνται σήμερα και ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στις 24 Ιουλίου προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν συνέχιση των συνομιλιών με τη μόνη διαφορά όμως ότι οι Τ/κ δεν επιθυμούν να συνεχιστούν χωρίς χρονικό ορίζοντα σε αντίθεση με τους Ε/κ που επιμένουν να συνεχιστούν χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Επανέλαβε τέλος τη θέση της τ/κ πλευράς για να τεθεί χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις μέσω ενός οδικού χάρτη και να ολοκληρωθούν με την επίτευξη συμφωνίας.