ΔΗΣΥ: Συγχαρητήρια στον Ζαν -Κλώντ Γιούνκερ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έστειλε χτες συγχαρητήρια επιστολή στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Στην επιστολή του, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση του κόμματος και του ιδίου προσωπικά για την εκλογή του, σημειώνει ότι ανοίγει μια νέα εποχή στα ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα κατά την οποία επικεφαλής της Κομισιόν θα είναι εκλελεγμένος πολιτικός ηγέτης και όχι διορισμένος γραφειοκράτης.

Παράλληλα, υπενθυμίζοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Γιούνκερ, ο κ. Νεοφύτου υπογραμμίζει ότι μοιραζόμαστε με το νέο πρόεδρο της Επιτροπής το ίδιο όραμα για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η ενωμένη Ευρώπη. Προσθέτει ότι θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την εκπεφρασμένη βούληση του κ. Γιούνκερ για πρωτοβουλίες και πολιτικές που θα γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε ευρωπαϊκό βορρά και νότο, επιτρέποντας ταυτόχρονα να συνδυάζουμε τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση με πολιτικές για ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του νέου προέδρου της Κομισιόν στην Κύπρο και στα όσα συζητήθηκαν και συνομολογήθηκαν κατά την εδώ παρουσία του, ο πρόεδρος του κόμματος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η εμπειρία του κ.Γιούνκερ από το Λουξεμβούργο, του οποίου ηγήθηκε για πολλά χρόνια, δηλαδή μια μικρή δυναμική οικονομία που ειδικεύεται στους τομείς των υπηρεσιών, θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατανοήσει καλύτερα τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες μιας μικρής οικονομίας υπηρεσιών όπως η Κύπρος.

Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στην κατανόηση που έχει ήδη δείξει ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν για την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παρουσίας στις προσπάθειες και διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού και στις προσδοκίες που έχουν τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο ΔΗΣΥ για μια συμφωνία για λύση του προβλήματος.