Έντονη διαμάχη Τορναρίτη – Λουκαίδη στο στούντιο του Sigma

Στην εκπομπή του Sigma “Μεσημέρι και Κάτι” φιλοξενούμενοι της δημοσιογράφου Κατερίνας Χριστοφίδου, ήταν ο Νίκος Τορναρίτης, Γιώργος Λουκαίδης και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου με θέμα συζήτησης στο πάνελ, το “τι μέλλει γενέσθαι” με την ορφανή, 56η έδρα στη Βουλή.

Δυστυχώς η όλη συζήτηση μετατράπη σε άγριο καυγά μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, με τους Νίκο Τορναρίτη και Γιώργο Λουκαΐδης, να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες σε πολύ έντονο ύφος.

Αφορμή για να προκληθεί ένταση στο στούντιο, στάθηκε η αναφορά του Νίκου Τορναρίτη για σε φτωχοποίηση του λαού από το ΑΚΕΛ.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Λουκαΐδη, ο οποίος εξεμάνη και απευθυνόμενος στον κ. Τορναρίτη τού είπε: «Μα δεν ντρέπεστε; Λίγη ντροπή δεν βλάφτει, κύριε Τορναρίτη. Δεν ντρέπεστε; Θα συνεχίσετε τα ίδια παραμύθια; Εσείς, που κουρέψατε τον κυπριακό λαό;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ ανταπέδωσε τα πυρά στους ίδιους υψηλούς τόνους, λέγοντας του: «Φτωχοποιήσατε έναν ολόκληρο λαό και έχετε και το θράσος σήμερα να μιλάτε για ανασφάλειες;».

Η ένταση συνεχίστηκε, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ να ανταπαντά: «Θα καταλάβετε ότι κυβερνάτε έξι χρόνια τώρα; Έξι χρόνια κυβερνάτε… Θα ξαναπάτε στο ίδιο παραμύθι; Και λίγη τσίπα δεν βλάφτει, κύριε Τορναρίτη!».

Ο καυγάς στο στούντιο δεν έμεινε εκεί, με τον Νίκο Τορναρίτη να απαντά εκ νέου: «Αν κάποιος άλλος ήταν στη θέση μου, θα σας έλεγε ότι μια έκρηξη που άφησε χωρίς ρεύμα και πολλούς νεκρούς στην Κύπρο για έξι μήνες και αυτό οδήγησε σε πτώχευση…».

Ο Γιώργος Λουκαΐδης, ακούγοντας τον συνάδελφό του να αναπτύσσει αυτό το επιχείρημα, ανέφερε: «Α, πήγατε και στο Μαρί τώρα. Να ζήσετε. Συγχαρητήρια. Έχετε πλούσια επιχειρήματα!».