Η Κυβέρνηση στηρίζει τη λειτουργία των τεχνικών επιτροπών

Η Κυβέρνηση στηρίζει τη λειτουργία των τεχνικών επιτροπών

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο κ. Τάκη Χατζηδημητρίου και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και ευχαριστίες για το πολύ σημαντικό έργο της Επιτροπής.

Αφού έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες και τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν στη λειτουργία της, καθώς και για θέματα που απασχολούν την Επιτροπή, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν τα απτά αποτελέσματα της δράσης της και η αποκατάσταση τόσων σημαντικών πολιτιστικών μνημείων. Συναφώς υπογράμμισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι κοινή για όλους τους Κυπρίους και αντιμετωπίζεται ως ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο. Σημείωσε επίσης την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει ο προσφυγικός κόσμος για τα εκκλησιαστικά μνημεία μας σε πόλεις και κοινότητες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι στηρίζει απόλυτα το έργο της Επιτροπής και ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης της.

Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε απόφαση για οικονομική ενίσχυσή της, καθώς και για απασχόληση ενός ακόμα έκτακτου συνεργάτη-τεχνοκράτη, προκειμένου να υποβοηθηθεί περαιτέρω η ικανότητα της Επιτροπής να αναλαμβάνει μελέτες και εργασίες αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του ότι στηρίζει τη λειτουργία και τη δράση των Τεχνικών Επιτροπών, των οποίων οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.