Ένα ακτινίδιο την ημέρα

…τον γιατρό τον κάνει πέρα! Το ακτινίδιο παρέχει την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης C και είναι καλύτερο από τα πορτοκάλια σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Journal of Nutritional Science. Το ακτινίδιο είναι γνωστό στη χώρα μας για τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή μας. Εκτός από την Ελλάδα, ακτινίδια παράγονται στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία.

Το ακτινίδιο δεν περιέχει καθόλου λιπαρά και είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ποτάσιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για πολλές μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού. Η έλλειψή της προκαλεί σκορβούτο, μια ασθένεια που έχει σχεδόν εκλείψει στον δυτικό πολιτισμό χάρη στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών.

Το σκορβούτο ήταν σε προηγούμενες εποχές η ασθένεια που έπληττε κυρίως τους ναυτικούς όταν τα πλοία δεν διέθεταν συστήματα συντήρησης τροφίμων και τα πληρώματα αναγκαστικά τρέφονταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τρόφιμα σε κονσέρβες.