Υπερψηφίστηκε απο τη Βουλή ο Προυπολογισμός 2013 – Νέες απώλειες για τη ΝΔ

Με ισχνύ πλειοψηφία κατάφερε να περάσει χθές ο προυπολογισμός απο τη βουλή, με 167 βουλευτές να ψηφίζουν “ναι”, 128 “όχι” και 4 “παρών”, ενώ ένας βουλευτής απουσίαζε.

Σε νέα διαγραφή προχώρησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αφού ο βουλευτής της ΝΔ Λευκάδας Θ.Σολδάτος ψήφισε “παρών” για τους προυπολογισμούς των υπουργείων εργασίας και Ανάπτυξης, υπερψηφίζοντας στα υπόλοιπα. 

Η χθεσινή συζήτηση για τον προυπολογισμό στη Βουλή εξελίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο σε έντονο κλίμα. Το κυβερνητικό σχήμα δεν παρέμεινε αλώβητο για άλλη μια φορά μετά τις διαγραφές που προέκυψαν μετά την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ήδη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετρούν τις απώλειές τους, καθώς η ΝΔ έχει μείνει με 125 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 26! μετά απο τις 6 διαγραφές που ακολούθησαν της περασμένης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο και την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη.

Και στο στρατόπεδο του Φώτη Κουβέλη όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πια θα είναι η τύχη των βουλευτών που καταψήφισαν τον προυπολογισμό, όπως και το πολυνομοσχέδιο, αλλά και με τον βουλευτή Ι.Πανούση, ο οποίος απουσίαζε.

Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα δήλωνε ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα της ψηφοφορία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της βουλής δεσμεύτηκε για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης, η οποία θα είναι μεγαλύτερη των 31,5 δις και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι αποτελεί “υπόλημμα της οπισθοδρόμησης των συντεχνιών που καταρρέουν.”.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η δόση θα εκταμίευθεί στην ώρα της, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ενόψει του Eurogroup” Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα. Θα έρθουν στο ακέραιο και με το παραπάνω” τόνισε ο πρωθυπουργός.