Έλενα Κωνσταντίνου – Λοϊζίδου: Η ζωή τους εκτός tv

 

Πως η ζωή του ζευγαριού άλλαξε μετά τις τηλεοπτικές επιτυχίες

Πίσω από ένα πετυχημένο άντρα, λένε ότι υπάρχει μια έξυπνη γυναίκα. Και αυτό μπορώ τουλάχιστον προσωπικά να το επιβεβαιώσω. Αν ο Λώρης Λοιζίδης ξέρει την συνταγή της τηλεοπτικής επιτυχίας, σίγουρα η γυναίκα που βρίσκεται διακριτικά πάντα στο πλευρό του , ξέρει από τι αποτελείται αυτό το μυστικό.

Ο λόγος για την Έλενα Κωνσταντίνου- Λοιζίδου σύζυγο του γνωστού ηθοποιού και σεναριογράφου Λ.Λοιζίδη.  Ευφυής, δυναμική, με απίστευτο χιούμορ… Η σχέση τους κρατάει χρόνια, αφού γνωρίστηκαν το 2003 στο MEGA όταν η Έλενα εργαζόταν εκεί ως makeup artist.

Τρεις μήνες σχέσης και αμέσως παίρνουν την απόφαση να συγκατοικήσουν. Πέντε χρόνια αργότερα παντρεύονται και το βράδυ του γάμου τους η Έλενα μένει έγκυος.

Όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι χρόνια επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν άλλαξε στη ζωή τους. Η Έ. Κωνσταντίνου – Λοιζίδου για πρώτη φορά μιλά αποκλειστικά στο Laimitomos.com για την προσωπική της ζωή, εξομολογείται, θυμάται και αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή τους που μέχρι τώρα δεν ξέραμε.

 

Πώς άλλαξε η δική σου καθημερινότητα με την επιτυχία της σειράς «Την Πάτησα» και πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε στην ζωή σας η  «Αίγια φούξια» μετά την μεγάλη επιτυχία;

Έμεινα έγκυος με το που άρχισε η σειρά  «Την Πάτησα» και γέννησα μόλις τελείωσε. Αμέσως μετά  ήρθε η « Αίγια Φούξια»…  έτσι η ζωή μας με τον ερχομό του νέου μέλους  στην οικογένεια μας αλλά και τις διπλές υποχρεώσεις του Λώρη είχε ως επακόλουθο να αλλάξει η καθημερινότητα μας. Επειδή όμως, ξέρω που το πας (γέλια), να σου πω πως η επιτυχία το μόνο που κατάφερε να αλλάξει κάτι ήταν την οικονομική μας κατάσταση και μόνον.

 

Θα τολμούσες να συμφωνήσεις μαζί μου ότι η ζωή σας πλέον καθορίζεται από την επαγγελματική πορεία του Λώρη;

Εννοείτε! Αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του…. ευτυχώς τα καλά είναι πολύ περισσότερα.

Υπήρχαν φορές που διαφώνησες με τον Λώρη σε κάποιες από τις αποφάσεις του;

Ο Λώρης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πώς να διαχειριστεί τα επαγγελματικά του και δεν χρειάστηκε να διαφωνήσουμε ποτέ, αλλά με άλλα πράγματα που είχε αναλάβει εκτός επαγγέλματος του, «ναι».

Ποια είναι η στιγμή που κάποιος / κάποια από τους θαυμαστές του συζύγου σου σε έκανε ίσως να νιώσεις άβολα ;

Στην αρχή ήταν δύσκολα τα πράγματα για μένα, και νομίζω γενικά συμβαίνει με όλους που είναι παντρεμένοι μ’ ένα δημόσιο πρόσωπο. Κακά τα ψέματα αυτοί εισπράττουν τα καλά από τον κόσμο και εμείς τα κακά. Ο Λώρης όμως είναι καλός ακροατής, ήταν δίπλα μου και με βοήθησε να διαχειριστώ σωστά όλο αυτό που μας συνέβαινε.

Είσαι μια δυναμική γυναίκα και όσοι σε γνωρίζουν πραγματικά ξέρουν ότι δεν χαρίζεσαι στα λόγια, έτσι δεν είναι;

Ναι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη με τα λόγια μου και ξέρεις ότι αν πω κάτι θα είναι πάντα καλοπροαίρετα.

Μέσα από το πέρασμα σου στα ΜΜΕ, γνωρίζω ότι έχεις κτίσει κάποιες δυνατές φιλίες που κρατάνε χρόνια. Θεωρείς ότι ο χώρος μας είναι «υγιείς» για τέτοιου είδους σχέσεις;

Φυσικά και υπάρχουν. Και το εννοώ.  Με την πάροδο του χρόνου καταλαβαίνεις ποιοι είναι φίλοι και ποιοι είναι φίλοι –  φίδια. Όσο  και να σου ακουστεί παράξενο στη ζωή μου έχω και φίλους αλλά και φίλους – φίδια. Και αυτούς είναι καλύτερα να τους έχεις δίπλα σου παρά πίσω σου…

 

Ο Χρυσοβαλάντης  αποτελεί την μεγάλη σας αδυναμία. Πώς εκλαμβάνει την επιτυχία του πατέρα του και ως μητέρα που ζει την καθημερινότητα του παιδιού της τι τον συμβουλεύεις;

Ξέρει απλά ότι ο πατέρα του είναι ηθοποιός και παίζει στην τηλεόραση και στο θέατρο. Αυτό. Είναι μικρός ακόμη. Αυτό που   συμβουλεύουμε τον Χρυσοβαλάντη και οι δύο μας  είναι να είναι καλό παιδάκι και να βοηθά άλλα παιδάκια που δεν είναι τόσο τυχερά όπως αυτόν .

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θυμάσαι με νοσταλγία που ίσως σήμερα δεν μπορείτε να το έχετε;

Ειλικρινά θα ήθελαμε πολύ να πάμε για καφέ ή για φαγητό και να είμαστε οι δύο μας.  Αυτό όμως δεν μπορούμε πλέον να το έχουμε… αλλά και πάλι δεν διαμαρτύρτηρόμαστε(γέλια).

Εργάζεσαι στις παραστάσεις του Λώρη. Μέσα από την επαφή που έχεις με τον κόσμο, τι είναι αυτό που εισπράττεις συζητώντας μ’ αυτούς;

Το πόση ανάγκη έχει ο κόσμος το θέατρο.

Πιστεύεις ότι η κρίση θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Ελπίζω να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Σημασία έχει αυτοί που είναι οικονομικά καλύτερα από άλλους ας βοηθήσουν αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

 

Της Νικολέτας Χρήστου