«Έβγαλαν μαχαίρια» στον ΔΗ.ΣΥ και «παίζουν» μέσω ΜΜΕ

Όσο προχωράμε βαθιά μέσα στον Οκτώβριο και το Κυπριακό παραμένει κυριολεκτικά παγωμένο, άλλο τόσο «βγαίνουν μαχαίρια» στον ΔΗ.ΣΥ με φόντο τι άλλο; Τον επικείμενο – ο Θεός και ο Αναστασιάδης ξέρουν μόνο – ανασχηματισμό.

Δεδομένα – Ζητούμενα

Με δεδομένο υπ αριθμόν ένα ότι έχει ληφθεί απόφαση, εν είδει συμφωνίας κυρίων, ότι Κυβέρνηση και ΔΗ.ΣΥ είναι ένα και το αυτό και δεν μπορούν να διαχωριστούν και άρα η Κυβέρνηση πρέπει να “κομματικοποιηθεί” και δεδομένο δεύτερο ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει ανανένωση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, στην Πινδάρου οι δελφίνοι και επίδοξοι βουλευταί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ωραίος.

Αρχής γενομένης από τους θέλοντες να λάβουν το χρίσμα του υπουργού.

Ουδείς μπορεί να θεωρήσει τυχαία την επανενεργοποίηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Νίκου Τορναρίτη σε επίπεδο επικοινωνίας και η σπουδή της Πινδάρου το τελευταίο διάστημα να τον αφήνει να εκπροσωπεί το κόμμα στις δηλώσεις για το Κυπριακό (με εξαίρεση πάντα τον αρχηγό Αβέρωφ)

Δεύτερον, ο βουλευτής – εξέχων είναι η αλήθεια – Νίκος Τορναρίτης που έχει αναβαθμίσει την παρουσία του στα πάνελ και υιοθετεί μια εικόνα πράου και συναινετικού πολιτικού, που αύριο θα θέλει τη συνεργασία όλων των κομμάτων.

Ομοίως και οι κυρίες της…επερχόμενης Βουλής. Σάβια Ορφανίδου και Ξένια Κωνσταντίνου άρχισαν ήδη τα γνωστά τους τερτίπια στους διαδρόμους βλέποντας όσο ποτέ άλλοτε, τη δυνατότητα να πατήσουν πόδι στο κοινοβούλιο…

Το παιχνίδι των ΜΜΕ

Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο και το πως λειτουργεί το πράγμα, μια ανάγνωση των τηλεοπτικών πάνελ τις τελευταίες εβδομάδες είναι εύγλωττη και όσον αφορά στους δελφίνους Υπουργείων και Βουλής και όσον αφορά τις σκέψεις της Πινδάρου.

Η Laimitomos.com μαθαίνει μάλιστα ότι τα τηλέφωνα Διευθυντών και παρουσιαστών εκπομπών έχουν το τελευταίο διάστημα πάρει φωτιά από “έτοιμους για όλα” καλεσμένους της Δεξίας παράταξης που πλέον…γνωρίζουν για όλα τα θέματα.

Μαιντανοί με άλλα λόγια, αλλά μια θέση είτε στην Κυβέρνηση είτε στη Βουλή, είναι γνωστό πως “όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει”.

Σημειώστε όμως ότι κάποιοι εκ των ενδιαφερομένων έχουν ήδη καεί και γίνει κατάμαυροι από την υπερέκθεση και τίποτα δεν μπορούν να θεωρούν δεδομένο.