“Άστραψε και βρόντηξε” ο Κ. Παπούλιας!

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, μετά την επίσκεψή του στο ιδιόκτητο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Μολονότι εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει η κατασκευή κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ελληνικού δημοσίου όπου αναμένεται εκεί να μεταφερθούν όλες τις υπηρεσίες της ελληνικής αποστολής (προξενείο, πρεσβεία, πρεσβευτική κατοικία), η Ελλάδα εξακολουθεί και πληρώνει δαπανηρό ενοίκο που επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη.

Ο κος Παπούλιας, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο ως προσκεκλημένος του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου, Γιοάχιμ Γκάουκ, επισκέφτηκε και το υπό ανέγερση κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην γερμανική μεγαλούπολη. Η απογοήτευσή του ωστόσο συνοψίζεται στον χαρακτηρισμό που απέδωσε στο όλο εγχείρημα ως «γεφύρι της Άρτας». «Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι», επεσήμανε. «Νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης – καθυστέρησης ετών – και επιτέλους πρέπει να αναληφθεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να τελειώσει αυτό το πολύ αναγκαίο έργο, έργο σημαντικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια μεγάλη πρωτεύουσα όπως είναι το Βερολίνο και μάλιστα σε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο και σε αυτό το πολύ ωραίο κτίσμα».

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, έπρεπε να έχει επιτευχθεί τον Απρίλιο του 2012.  Η αντίδραση του  Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πράγματι έντονη, το θέμα όμως είναι εάν, για μία ακόμη φορά, οι εκκλήσεις του απευθύνονται σε … “ώτα μη ακουόντων”.