Άντρος Κυπριανού: Υποδύεται τον υπερήρωα ο Γιώργος Λιλλήκας

Ο υποψήφιος που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει αξιοπιστία, όπως και η κυβέρνησή του, για να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά, είπε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του στη Λάρνακα και στρεφόμενος κατά του Γιώργου Λιλλήκα είπε ότι υποδύεται τον υπερήρωα.

«Ο Γιώργος Λιλλήκας  έχει πάρει διαζύγιο από τη συνέπεια και την αξιοπιστία. Προτείνει να διαπραγματευθούμε το Κυπριακό από μηδενική βάση και να «καθαρίσουμε το τραπέζι». Δεν απαντά όμως στο κρίσιμο ερώτημα «και μετά τι»; Πώς θα εμποδίσει την Τουρκία, να θέσει στο τραπέζι τη διχοτόμηση; Σήμερα ο κ. Λιλλήκας χαρακτηρίζει ως πολιτική υποκρισία την υποστήριξη της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το 2006 αγωνιούσε γιατί οι ενέργειες της τουρκοκυπριακής ηγεσίας μας οδηγούν μακριά από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Το πίστευε αυτό ή υποκρινόταν;… Προσπαθεί να πείσει πως μπορεί με ένα μαγικό ραβδί να λύσει όλα τα προβλήματα του τόπου. Μας είπε πως αν εκλεγεί θα αποπληρώσει την Τρόικα και θα τη στείλει σπίτι της. Πού θα βρει τα λεφτά όμως για να το κάνει, δεν μας το είπε. Τα πυροτεχνήματα που παρουσίαζε ως δήθεν προτάσεις, έσβηναν αμέσως από την προχειρότητα που τα χαρακτήριζε. Σήμερα καμώνεται τον αντιμνημονιακό. Τον περασμένο Ιούνη όμως δήλωνε πως ο διακρατικός δανεισμός δεν επιλύει το πρόβλημα και καλούσε την Κυβέρνηση να υπακούσει στους ευρωπαίους εταίρους άμεσα.  Παρουσιάζεται ως προστάτης του δημόσιου πλούτου. Όμως ακόμα δεν εξήγησε σε τι διαφέρει η πρόταση του για μερικό ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών, από την πρόταση του κ. Αναστασιάδη».

Οι πολιτικές προτάσεις Αναστασιάδη-Λιλλήκα εισηγούνται ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου στα μονοπώλια, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ… «Όσα επικοινωνιακά κόλπα και να επιστρατεύσει ο κ. Λιλλήκας δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα. Παραδίδει μαθήματα περί διαφάνειας. Όμως ο ίδιος ακόμα να δώσει το παράδειγμα και να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλη αυτή την περίοδο αποδείχθηκε πως ο πρώτος και μοναδικός σύμβουλος του κ. Λιλλήκα είναι ο λαϊκισμός. Αλλιώς δεν θα υπέβαλλε προτάσεις όπως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά πως μια τέτοια πρόταση θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στο πολιτικό μας πρόβλημα. Ούτε θα έσπευδε να χαιρετίσει την πρόχειρη και όψιμη πρόταση νόμου ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων και των αλλοδαπών».

Η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της Κύπρου είναι η δημοκρατική αριστερά, για να αναδειχθεί η μοναδική πραγματικά προοδευτική και σύγχρονη υποψηφιότητα που τίθεται ενώπιον του, αυτή του Σταύρου Μαλά, είπε ο κ. Κυπριανού.