Χριστοφόρου – Φουρλάς: Νιαζί και Γεωργίου παραπλανούν για το κλείσιμο οδοφραγμάτων

Σε ανακοίνωσή τους οι  Ευρωβουλευτές, Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς για την ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ για κλείσιμο ορισμένων οδοφραγμάτων, τόνισαν ότι το περιεχόμενο της ερώτησης των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ παραπλανεί τα ευρωπαϊκά όργανα και αποπροσανατολίζει την ΕΕ από τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την απογοήτευση μας και την πλήρη αντίθεση μας προς την ενέργεια των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ να καταθέσουν επείγουσα ερώτηση προς την ΕΕ, όπου ουσιαστικά καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία για την απόφαση της, να κλείσει προσωρινά ορισμένα οδοφράγματα. Μέτρο που πάρθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Στο Ευρωκοινοβούλιο καθημερινά ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, για την κατοχή της πατρίδας μας και την αναγκαιότητα να πιεσθεί η Τουρκία να αποσύρει τον κατοχικό στρατό και να ρίξουμε το τείχος της τουρκικής κατοχής. Αυτή αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και εφαρμογή των ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κύπρου.

Δυστυχώς το περιεχόμενο της ερώτησης, παραπλανεί τα ευρωπαϊκά όργανα και αποπροσανατολίζει την ΕΕ για το πραγματικό πρόβλημα που υφίσταται εδώ και 46 χρόνια στην πατρίδα μας, τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών.

Ενώ οι συνάδελφοι Ευρωβουλευτές συνέγραφαν την καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή λαμβάνονταν από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου σειρά αυστηρών μέτρων για προστασία από τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων και η απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο στους επισκέπτες, με σκοπό την προστασία της υγείας όλων.

Για αυτά τα μέτρα του Ευρωκοινοβουλίου, από τα οποία επηρεαζόμαστε όλοι, οι συνάδελφοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ τήρησαν σιγήν ιχθύος και δεν αντέδρασαν, αποκαλύπτοντας έτσι την ξεκάθαρη σκοπιμότητα της ενέργειάς τους.

Αυτές τις μέρες όλοι μας δίνουμε σκληρές μάχες για αναχαίτηση της προκλητικής επιθετικότητας της Τουρκίας και εστιάζουμε τις προσπάθειες μας για την προάσπιση των εθνικών δικαίων της πατρίδας μας.

Απευθύνουμε έκκληση στο ΑΚΕΛ, να μην μεταφέρει την αντιπολιτευτική τακτική στο Ευρωκοινοβούλιο. Προσφέρουν κακή υπηρεσία στην πατρίδα μας και στον αγώνα μας για στήριξη των εθνικών μας δικαίων.

Check Also

Λευκωσία: Σύλληψη δύο προσώπων για κατοχή ναρκωτικών

Μέλη της Αστυνομίας (ΥΚΑΝ Αρχηγείου), ανέκοψαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Λευκωσίας, αυτοκίνητο το …

Λεμεσός: Διέρρηξαν οικία και έκλεψαν χρυσαφικά, τσάντες και τιμαλφή πέραν των 24.000 ευρώ

Υπόθεση διάρρηξης και κλοπής διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από …