Δημητρίου: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό με πραγματισμό και όχι με λαικισμούς

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό – προσφυγικό με πραγματισμό και ορθολογισμό και όχι στη βάση του λαϊκισμού και των εντυπώσεων όπως κάνουν κάποιοι, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα πολύπλευρο θέμα που απαιτεί ορθούς χειρισμούς και σοβαρότητα.

Οι εκβιαστικές κινήσεις του Ερντογάν που οξύνουν ακόμη περισσότερο μια τεταμένη κατάσταση με τα αποτελέσματα να είναι από τη μια τα όσα βλέπουμε να αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου και από την άλλη να σημειώνονται αυξημένες ροές και προς την Κύπρο, πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα που σηκώνουν δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους βάρος αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το σαφές μήνυμα μεταφέρει και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, στο συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες. Ήδη στο προσχέδιο των συμπερασμάτων τονίζεται ότι η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ παραμένει καθοριστική και ότι οι παράνομες διαβάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές. Παράλληλα είναι ξεκάθαρη η αναφορά ότι όλα τα κράτη μέλη, η Κομισιόν και οι οργανισμοί της ΕΕ είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στις περιφέρειες υπό πίεση, ιδίως μέσω της ανάπτυξης της ταχείας επέμβασης στα σύνορα του FRONTEX.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δρα βάσει των όσων επιτάσσει και το διεθνές δίκαιο αλλά και οι υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος της ΕΕ και επαναλαμβάνουμε τη βασική θέση αρχής του Δημοκρατικού Συναγερμού, πως δεν μπορούμε να δεχτούμε στη χώρα μας όλους όσους έρχονται αλλά και δεν μπορούμε να τους διώξουμε όλους.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με πραγματισμό και ορθολογισμό και όχι στη βάση του λαϊκισμού και των εντυπώσεων όπως κάνουν κάποιοι.