Τσίχλα-φάρμακο κατά της ναυτίας

Με τη νέα θεραπευτική τσίχλα που εφηύραν οι ειδικοί όσοι υποφέρουν από ταξιδιωτική ναυτία δεν θα …μασάνε πια στις μετακινήσεις τους. Η τσίχλα με τη φαρμακευτική σύνθεση στοχεύει στην πρόληψη της ναυτίας κίνησης. Το πρωτοποριακό προϊόν παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Αμερικανικού Συνδέσμου Επιστημόνων Φαρμακευτικής που έγινε πρόσφατα στο Σικάγο.Ομάδα ερευνητών παρουσίασε μια φαρμακευτική τσίχλα που θα βοηθήσει όσους πάσχουν από ναυτία κίνησης  να απαλλαγούν από την ενόχληση ταχύτερα, καθώς τα ενεργά συστατικά που περιέχει η τσίχλα απορροφώνται πιο γρήγορα μέσω της στοματικής κοιλότητας. Για την ταχεία απορρόφηση, η χρήση της τσίχλας έχει και στο παρελθόν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. “Το πρόβλημα με τις τσίχλες που περιέχουν φάρμακο είναι πως τα ενεργά συστατικά έχουν πικρή γεύση” είπε ο επικεφαλής της έρευνας.

Το βασικό συστατικό της δραμαμίνης, η διμενυδράτη (Dimenhydrinate) περιέχεται στην νέα τσίχλα με γεύση αποδεκτή από τον άνθρωπο και έτσι ο χρήστης μπορεί να ανακουφιστεί γρήγορα από τα συμπτώματα χάρη στην ταχεία απορρόφηση μέσω της στοματικής κοιλότητας. Επομένως η νέα τσίχλα μπορεί να περάσει άμεσα στο επόμενο στάδιο της παραγωγής και της εμπορικής εκμετάλλευσης. Επιπλέον η μελέτη αυτή θα χρησιμεύσει ως βάση για να ενσωματωθούν στην τσίχλα και άλλα ενεργά συστατικά.

Πηγή: www.medindia.net

Check Also

Δρ Ιγνατιάδης: Ο συνδυασμός ορθοπεδικής και πλαστικής χειρουργικής μειώνει τους ακρωτηριασμούς

Δρ Ιγνατιάδης: Ο συνδυασμός ορθοπεδικής και πλαστικής χειρουργικής μειώνει τους ακρωτηριασμούς Εντυπωσιακά αποτελέσματα δίνει και …

Aνεβαίνουν πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού – Τι εκτιμούν οι ειδικοί…

Έντονη καταγράφεται και πάλι η κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα μας με τα θετικά κρούσματα …