Στη δημοπρασία μία Mustang της Roush, με απόδοση 710 ίππους

Στη δημοπρασία μία Mustang της Roush, με απόδοση 710 ίππους

Μια ειδικά προετοιμασμένη Mustang από τη γνωστή εταιρεία βελτιώσεων Roush, που αποδίδει 710 ίππους και έχει αισθητική έμπνευση από μαχητικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, θα τεθεί σε δημοπρασία.

Στην ετήσια γιορτή της αεροπορίας που γίνεται στο Wisconsin, φέτος θα παρουσιαστεί ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο που εξελίχθηκε από τη συνεργασία Ford και Roush.

Είναι το 12ο μοντέλο που έχει επεμβάσεις εμπνευσμένες από την αεροπορία και προορίζεται για δημοπρασία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σκοπούς του φορέα που υποστηρίζει τη διοργάνωση της αεροπορικής γιορτής AirVenture.

Το μοντέλο που έχει πάρει στοιχεία και έμπνευση από το «Old Crow», το μαχητικό αεροσκάφος τύπου P-51 Mustang, που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Συνταγματάρχη Bud Anderson της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας.

Το παρατσούκλι χρησιμοποιήθηκε και στο ιδιαίτερο δημιούργημα της συνεργασίας Ford-Roush, που έτσι και αλλιώς έχει αναφορές στο συγκεκριμένο αεροσκάφος με το βάψιμο του αμαξώματος αλλά και το διάκοσμο της καμπίνας.

Το μοναδικό αυτό μοντέλο της Mustang, «πατάει» σε 20άρες ελαφρού κράματος ζάντες με ελαστικά της Continental (Extreme Contact) σε διάσταση 275/35. Η Mustang GT 500 που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την εξέλιξη, με τις επεμβάσεις της Roush έχει αλλάξει αρκετά ύφος και δυναμική, αποκτώντας εξαιρετικές επιδόσεις.

Η πιο μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει σε επίπεδο μηχανικών μερών, είναι η προσθήκη ενός μεγάλου μηχανικού υπερσυμπιεστή, που έχει στείλει την απόδοση ισχύος σε δυσθεώρητα ύψη.

Συγκεκριμένα, το «Old Crow», με την προσθήκη του TVS R2650, φτάνει την απόδοση του 5λιτρου V8 της Ford στους 710 ίππους και τη ροπή στο εντυπωσιακό νούμερο των 84,3 kgm. Η επέμβαση στον κινητήρα, εκτός της εισαγωγής, περιλαμβάνει και την αντικατάσταση της εξαγωγής, με όλο το σύστημα της εξάτμισης να είναι νέο, με δυναμικά διαφράγματα (που αλλάζουν θέση για να διαφοροποιείται η απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες).

Check Also

Σήμερα Άρης Vs Ολυμπιακος – Όλο το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Με τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό, αρχίζει σήμερα η 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος …

Τένις: Νόβακ Τζόκοβιτς και άλλοι παίκτες της ATP στηρίζουν το εμπάργκο της WTA στη Κίνα

Μαζικά στήριξαν την απόφαση της WTA να αποκλείσει την Κίνα από το καλεντάρι της το …