ΠτΔ: Τυχόν επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας θα βαρύνει εκείνους που παραβιάζουν τα μέτρα

Nα μην καταστρέψουμε την προσπάθεια σήμερα που με τις θυσίες και την καρτερικότητα του λαού μας είμαστε στην τελική φάση απαλλαγής από την πανδημία

Τυχόν επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας θα βαρύνει εκείνους που παραβιάζουν τα μέτρα ή προτρέπουν στην παραβίαση των μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα θέματα των περιοριστικών μέτρων και του περιορισμού διαφόρων ελευθεριών που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι πρώτιστο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η υγεία του λαού, αλλά ταυτόχρονα και ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως είναι οι ανθρώπινες ελευθερίες, η ψυχολογία των πολιτών, το δικαίωμα έκφρασης, διαμαρτυρίας, και οι συναθροίσεις με σκοπό τη διαμαρτυρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Κυπριανού ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Κυβέρνηση σέβονται απόλυτα και προστατεύουν τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι οι περιορισμοί έχουν επιβληθεί για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας, κάτι που έχει εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες ανεξάρτητα πολιτικού συστήματος ή ιδεολογίας.

Σημείωσε παράλληλα πως είμαστε αντικειμενικά μία από τις πιο πετυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς.

Αυτό είναι το μέγιστο κοινωνικό αγαθό που μπορεί να προσφέρει κάτω από αυτές τις συνθήκες ένα κράτος στους πολίτες του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε, επίσης, ότι στόχος και σκοπός του ιδίου και της Κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας του λαού, η διασφάλιση θέσεων εργασίας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που η πανδημία προκάλεσε σε όλα τα στρώματα του λαού.

Τόνισε πως τυχόν παραγνώριση της επιδημιολογικής κατάστασης και πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα οδηγήσει σε μια νέα έξαρση της πανδημίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για όσα με τις θυσίες του ο λαός μας έχει πετύχει, ώστε η χώρα μας να κατατάσσεται στις πλέον αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Η επάνοδος στην κανονικότητα, το ταχύτερο δυνατόν, είναι κάτι που θα επιτευχθεί με τον έλεγχο της επιδημιολογικής κατάστασης και προς τούτο κάλεσε τόσο τον κ. Κυπριανού όσο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλει η Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποίησε ότι τυχόν πρόωρη χαλάρωση των μέτρων πιθανόν να σημαίνει και παράταση της περιόδου εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι τυχόν επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας θα βαρύνει εκείνους που παραβιάζουν τα μέτρα ή προτρέπουν στην παραβίαση των μέτρων.

Την ίδια ώρα ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Κυπριανού ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα συγκαλέσει σύσκεψη, στην παρουσία των πολιτικών αρχηγών, του Υπουργού Υγείας και των μελών της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, για συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν την πανδημία και την αντιμετώπιση της.

 

Check Also

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους Εντοπίστηκαν …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών Αναφορικά με την απόφαση του …