Πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αγοριών

Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών,  πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου παρά το γεγονός ότι πάσχει από άνοια.

Ο πρώην βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα και πρώην πρόεδρος της Ομάδας των Βρετανών Εβραίων Βουλευτών, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων τις δεκαετίες του 1960, του ’70 και του ’80. Επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ, κάτι όμως που δεν έγινε. Οι συνήγοροί του επικαλέστηκαν τη μαρτυρία δύο ειδικών οι οποίοι κατέθεσαν ότι ο Τζάνερ πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Ωστόσο ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο και ανακοίνωσε ότι οι δικαστές προτίθενται ακόμη και να μεταβούν οι ίδιοι στο σπίτι του, εφόσον χρειαστεί, για την επόμενη ακρόαση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου.

Ο Λόρδος Τζάνερ φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να κακοποιήσει σεξουαλικά εννέα νεαρά αγόρια, οκτώ από τα οποία ήταν μικρότερα των 16 ετών.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του οι εισαγγελικές αρχές αρχικά είχαν αρνηθεί να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του, μια απόφαση που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία. Ο δικαστής διευκρίνισε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει εκδιωχθεί από το Εργατικό Κόμμα, θα χρειαστεί να παραστεί στο δικαστήριο μόνο για ένα λεπτό.

Check Also

Η Γαλλία στηρίζει τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία

Η Γαλλία έγινε το πρώτο μεγάλο δυτικό κράτος που υποστηρίζει δημοσίως τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου …

Ισπανία: Παγιδευμένη επιστολή με εκρηκτικά και στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που …