Πρόεδρος της Κίνας: Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ , ο οποίος καταδίκασε και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ και την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κύπρου.

Επανέλαβε ότι για την Κίνα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πάρα η κατά γράμμα εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά τη λύση.

Ο Κινέζος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας, μέσα από τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι πρόεδροι Αναστασιάδης και Σι Τζινπίνγκ αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση των εμπορικών και των επενδυτικών δεσμών και την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.

Πηγή:  ΡΙΚ

Check Also

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους Εντοπίστηκαν …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών Αναφορικά με την απόφαση του …