Προσοχή: Νέα υπόθεση απάτης με θύμα 49χρονο – «Επένδυσε» 44,500 ευρώ

Προσοχή: Νέα υπόθεση απάτης με θύμα 49χρονο – «Επένδυσε» 44,500 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, για δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία άντρα ηλικίας 49 ετών.

Όπως κατήγγειλε ο παραπονούμενος στο ΤΑΕ Λεμεσού, στις 29 Μαΐου, έλαβε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μήνυμα από άγνωστη του γυναίκα, που του ανέφερε ότι ασχολείται με επενδύσεις κρυπτονομισμάτων και τον έπεισε ότι μπορεί να τον βοηθήσει να αποκομίσει οικονομικό κέρδος με τέτοια επένδυση.

Μεταξύ των ημερομηνιών 09 Ιουνίου και 25 Ιουλίου, ο 49χρονος απέστειλε το συνολικό ποσό των 50,500 ευρώ από λογαριασμό που διατηρεί σε τράπεζα στην Κύπρο, σε λογαριασμό που διατηρεί σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ενώ στη συνέχεια μετέφερε το συγκεκριμένο πορτοφόλιο σε εφαρμογή για κρυπτονομίσματα που του υποδείχθηκε από την ύποπτη γυναίκα.

Μεταξύ των ημερομηνιών 07 και 18 Ιουλίου, ο 49χρονος έκανε ανάληψη και μεταφορά ποσού ύψους 6,000 ευρώ από την εφαρμογή αυτή, προς τον λογαριασμό που διατηρεί στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ωστόσο όταν στις 31 Ιουλίου προσπάθησε μέσω της εφαρμογής να κάνει ανάληψη νέου χρηματικού ποσού, ύψους 5,000 ευρώ, του ζητήθηκε από την εφαρμογή η πληρωμή ποσοστού για ΦΠΑ και χρεωστικά έξοδα.

Ο 49χρονος υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη και δεν πλήρωσε το ποσοστό που του ζητήθηκε από την εφαρμογή, ενώ αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, ούτε μπορεί να αποσύρει τα χρήματα του από την εφαρμογή, έχοντας επίσης χάσει κάθε επικοινωνία με την ύποπτη γυναίκα, προχώρησε σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Το συνολικό που φαίνεται ότι απώλεσε ο παραπονούμενος, ανέρχεται στις 44,500 ευρώ.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Σε περίπτωση που πολίτες λάβουν ύποπτο μήνυμα ή αίτημα, συστήνεται όπως επικοινωνήσουν με διαφορετικό τρόπο με το πρόσωπο από το οποίο έλαβαν το μήνυμα για επιβεβαίωση.

Σε περίπτωση που προέβησαν σε οποιεσδήποτε ενέργειες που τους υποδείχθηκαν, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Τέλος, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι ύποπτο, προτρέπονται όπως ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Check Also

Λεμεσός: Έκρηξη σε οικία στην Απεσιά και εμπρησμός οχήματος στις Κιβίδες

Δύο περιστατικά, ενός εμπρησμού αυτοκινήτου και μιας έκρηξης σε οικία, τα συνέβησαν τα ξημερώματα σε …

Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά, …