Προκλητικός ο Βγενόπουλος, δίνει συστάσεις για τα αξιόγραφα

Προκλητικός όπως πάντα, ο Αντρέας Βγενόπουλος, ο πρώην ισχυρός άντρας της Λαϊκής Τράπεζας, ο «άνθρωπος που μόλυνε την κυπριακή οικονομία» σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, επανέρχεται με δηλώσεις του για το σκάνδαλο των αξιογράφων. Και δεν διστάζει να πει πως πρέπει να υπάρξουν και ποινικές διώξεις! Ο ίδιος πάντως αρνείται πως έχει οποιαδήποτε ευθύνη.

Συστήνει στις διοικήσεις των τραπεζών, να πούνε στους πελάτες τους που έχασαν τα χρήματά τους:  «τώρα επιλέξτε, ή κρατάτε τις προνομιούχες μετοχές ή τις ξαναανταλλάσσεται με τα ίδια ομόλογα, τα ίδια επιτόκια, συν τα επιτόκια τα οποία έχετε χάσει όλες αυτές τις περιόδους». Τον τρόπο αυτό, τονίζει ο κ. Βγενόπουλος, θα αναγκαστεί και η τρόικα να τον αποδεχτεί  «επειδή δεν θα έχει μια άμεση σχέση η αξία των μετοχών με την αξία που θα εμφανίζεται στο χρηματιστηριακό πίνακα, τότε αυτές οι μετοχές θα μπορούσανε να χρησιμοποιηθούνε και σαν εξασφάλιση για να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν εφόσον έχουνε κάποιες άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».

 

Check Also

Koινές  ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την πάταξη της εμπορίας προσώπων

Koινές  ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την πάταξη της εμπορίας προσώπων Μεταξύ των ημερομηνιών 24-30/10/2022 διενεργήθηκαν κοινές …

Δεκτή η έφεση του Γ. Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αύξηση ποινής σε θανατηφόρο τροχαίο

Δεκτή η έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αύξηση ποινής σε θανατηφόρο τροχαίο στην …