Ομάδα Σοσιαλιστών:”Να μην γίνεται παρακράτηση των πλεονασμάτων απο το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας”

Με σημερινό της αίτημα η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου καλεί τα κράτη μέλη της Ένωσης να μην παρακρατήσουν τα πλεονάσματα που προκύπτουν απο το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

Ήδη, λόγω του υψηλότερου επιτοκίου των δανείων, η Γερμανία μετράει κέρδη ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ από το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωση τους η Ομάδα Σοσιαλιστών σχολιάζει ως θετική αν και αρκετά καθυστερημένη τη δήλωση Σόιμπλε περί μεταβίβασης προς την Ελλάδα των κεφαλαίων που προκύπτουν από τη διαφορά του επιτοκίου, ενώ την ίδια ώρα προτρέπει τα υπόλοιπα κράτη μέλη να πράξουν το ίδιο.

Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα τόνισε με τη σειρά του πως ” “Η επιλογή των απευθείας μεταβιβάσεων είναι η σωστή. Αυτό που είναι απαραίτητο άμεσα είναι η οικονομική ασφάλεια ώστε να συνεχίσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ο ελληνικός λαός να λάβει διαβεβαιώσεις ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Είμαι βέβαιος ότι οι φορολογούμενοι των χωρών που συνεισφέρουν θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μια επένδυση στην Ευρώπη, με μακροπρόθεσμα οφέλη για όλες τις χώρες και, τελικά, τους πολίτες.” σημείωσε ο κ. Σβόμποντα.

Παράλληλα ,η Μαριλένα Κοππά, μέλος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην ευρωβουλή, προσέθεσε από την πλευρά της πως “Εάν αυτή η πρόταση μετουσιωθεί σε πράξη, θα συνιστούσε ένα θετικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό..”.