Γερμανία: Προανήγγειλε αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος

Σε καταβολή αποζημιώσεων σε όσα απο  θύματα του Ολοκαυτώματος, στην ανατολική Ευρώπη και την πρώην ΕΣΣΔ, δεν είχαν καταβληθεί μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα προβεί η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός οικονομικών της χώρας Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

“Στην ανατολική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους αποζημιώσεων”, δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στον βερολινέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio.

“Η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε αυτούς τους δικαιούχους και αποφασίσαμε να λάβουν μια αποζημίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να δούμε ότι ακόμα σήμερα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των δολοφονημένων. Το έγκλημα με την ονομασία Ολοκαύτωμα υπήρξε τόσο πολύ μεγάλο, ώστε δεν γνωρίζουμε ούτε όλα τα ονόματα των δολοφονημένων, ούτε τους δικαιούχους” υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εβραϊκής οργάνωσης Jewish Claim Conference (JCC) περίπου μισό εκατομμύριο θύματα του Ολοκαυτώματος βρίσκονται ακόμα εν ζωή. Η εν λόγω οργάνωση η οποία διεκδικεί τις αποζημιώσεις αυτές αναμένονταν να υπογράψει συμφωνία εντός της ημέρας με τον κ. Σόιμπλε.

Οι αποζημιώσεις θα αφορούν ένα εφάπαξ ποσό κατ’ άτομο ύψους 2.556 ευρώ ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις Σόιμπλε.