Ο Λιάπης και τα 28 ακίνητα

Σάλος  στο πανελλήνιο έχει προκληθεί μετά τη σύλληψη  του πρώην υπουργού της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί το πολυτελές τζιπ του με πλαστές πινακίδες και συγχρόνως να είναι και ανασφάλιστο.

Με την πράξη του αυτή, ο Μιχάλης Λιάπης γλίτωνε περίπου 4.200 ευρώ από το ετήσιο κόστος χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου το οποίο είναι 4.200 κ.εκ και μοντέλο του 2004.

Πιο αναλυτικά, για τα τέλη κυκλοφορίας ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να πληρώνει 1.320 ευρώ και για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης 2.254 ευρώ εξαιτίας της μείωσης 30% του τεκμηρίου διαβίωσης το οποίο ανέρχεται στα 22.540 ευρώ. Επίσης ο κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκίνητου θα έπρεπε να καταβάλλει και τα ετήσια ασφάλιστρα τα οποία ανέρχονται σε 600 ευρώ περίπου.

Ο Μιχάλης Λιάπης θα πρέπει επίσης να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2013 προσαυξημένα κατά 100%. Ακόμη, υπάρχει και το πρόστιμο (400 ευρώ) του ΚΤΕΟ σε περίπτωση που το ΙΧ δεν είχε περάσει από έλεγχο αλλά και το πρόστιμο (500 ευρώ) που ορίζει ο ΚΟΚ για τα ανασφάλιστα ΙΧ.

 Τα 28 ακίνητα στο «πόθεν έσχες» του Λιάπη

Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο πρώην υπουργός βάση της δήλωσης του «πόθεν έσχες» που κατέθεσε για το έτος του 2011, έχει στην κατοχή του 28 ακίνητα, σε Αθήνα, Μύκονο και Ευρυτανία, εκ των οποίων τα 24 με πλήρη κυριότητα, τα 2 με υψηλή και τα 2 με επικαρπία.

Ο Μ. Λιάπης δήλωσε επίσης εισόδημα ατομικό 109.000 ευρώ, 29.000 ευρώ εισόδημα συζύγου καθώς και διαθέτει καταθέσεις : 32.679 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 6.255 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 7.753 ευρώ στην Alpha Bank. Επίσης, δηλώνει 3 Ι.Χ αυτοκίνητα τα οποία είναι μεταχειρισμένα και το ένα από αυτά είναι το τζιπ με το οποίο συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

 Απολογείται τη Πέμπτη

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Check Also

Ελλάδα: Καλλονή με σκυλάκι εξαπατά επιχειρηματίες και «φεσώνει» ξενοδοχεία

«Χτενίζουν» την Πάτρα η αστυνομικοί της Ασφάλειας για να εντοπίσουν μια εντυπωσιακή καλλονή που κυκλοφορεί …

Eλλάδα-17χρονος: «Ο πατέρας μου και οι φίλοι του χαιρόντουσαν να με βιάζουν, ήταν η ζωή τους»

Τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του πατέρα τους και των φίλων του στα …