Τα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνει η τράπεζα Κύπρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος της Τράπεζας για το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 (εννιάμηνο 2013).

Τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο και στον Τύπο, μετά το τέλος της σημερινής χρηματιστηριακής συνεδρίας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα θα παρουσιάσει στις 5.00 το απόγευμα στους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούριγκαν.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2013, η Τράπεζα είχε ανακοινώσει ζημιές, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονταν προβλέψεις 539 εκ. ευρώ και ζημιά 1,36 δισ. ευρώ από την πώληση των ελληνικών εργασιών.

Τα κέρδη πριν τις απομειώσεις, την αναδιάρθρωση και άλλες επιβαρύνσεις, ανήλθαν στα 215 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών αντιπροσώπευαν το 38,8% των δανείων την 30ή Ιουνίου του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 27,4% της 31ης Δεκεμβρίου του 2012.

Οι προβλέψεις για απομείωση δανείων για το α΄ εξάμηνο του 2013 είχαν ανέλθει στα 539 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αντανακλά την συνεχιζόμενη, σύμφωνα με την Τράπεζα, επιδείνωση του δανειακού χαρτοφυλακίου εξαιτίας κυρίως της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών και της μείωσης στις τιμές ακινήτων στην Κύπρο.

Ο δείκτης κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 10,5% στις 30 Ιουνίου 2013, με τα ίδια κεφάλαια του Συγκροτήματος να ανέρχονται στα 2,9 δισ. ευρώ.

Ζημιές είχε ανακοινώσει η Τράπεζα Κύπρου και στα οικονομικά αποτελέσματα της για το έτος 2012, οι οποίες ανήλθαν στα 2,21 δισ. ευρώ, μετά τη φορολογία, συμπεριλαμβανομένης της απομείωσης Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, της απομείωσης της υπεραξίας και άλλων άϋλων στοιχείων ενεργητικού και τα έξοδα αναδιάρθρωσης.