ΕΥΡΩΚΟ: Μεταρρύθμιση του Τομέα Υγείας στην Κύπρο: Προκλήσεις και Προοπτικές

Σημαντικά ευρήματα και συμπεράσματα προέκυψαν από την Ημερίδα, που συνδιοργανώθηκε από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ, το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΚΙΜΕ) και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα «Μεταρρύθμιση του Τομέα Υγείας στην Κύπρο: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Στην Ημερίδα κατατέθηκαν εισηγήσεις και αναπτύχθηκαν θέματα από διακεκριμένους επιστήμονες του τομέα της υγείας και ακούστηκαν οι θέσεις οργανωμένων συνόλων που επηρεάζονται από την εφαρμογή του Γενικού Εθνικού Σχεδίου Υγείας. Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν επίσης οι προβληματισμοί και οι απόψεις οργανωμένων συνόλων, όπως οι ιατροί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από την εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως η οικονομική κρίση του τομέα της υγείας και η προσαρμογή στο Μνημόνιο.

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική της συμβολής της εκπαίδευσης, του Ιατρικού Τουρισμού και της διασυνοριακής περίθαλψης στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου μας.