Παραδίδεται στην εισαγγελία φάκελος για Δημητριάδη

Η Αστυνομία έχει ετοιμάσει ανακριτικό φάκελλο ο οποίος αφορά  θέμα της κατ’ ισχυρισμόν πλαστογραφίας εγγράφου που σχετίζεται με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη.

Επίσης έχει διερευνήσει  καταγγελίες του Διοικητή της Κεντρικής που αφορούσαν διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων για τις οποίες επίσης ετοιμάστηκε φάκελος και στάληκε στη Νομική Υπηρεσία.

Μετά από δίμηνες έρευνες της αστυνομίας  ετοιμάστηκε  συνοπτική έκθεση με τα ευρήματα των ανακριτών. Μεταξύ άλλων έχουν κληθεί και έδωσαν καταθέσεις, ένας πρώην υπουργός Οικονομικών, λειτουργοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και ένας δημοσιογράφος.

Για την υπόθεση ανακρίθηκε επίσης και ο ίδιος ο Διοικητής Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις, ενώ παραλήφθηκαν για εξέταση έγγραφα για τα οποία γίνεται αναφορά για αλλοίωση ημερομηνίας και που αναφέρονταν στο ποσό που θα ελάμβανε ξένος οίκος, στην περίπτωση που πετύχαινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ο οποίος παρακολουθεί από την αρχή τις έρευνες και ανακρίσεις.