Κλειστά όλα τα δημαρχεία στα Επτάνησα

Έπειτα από απόφαση όλων των δημάρχων του Ιονίου, τα δημαρχεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το κλίμα στα νησιά του Ιονίου είναι βαρύ λόγω του σχεδίου Αθηνά, καθώς όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι, είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που πλήττεται τόσο πολύ από το συγκεκριμένο σχέδιο. Χθες, μάλιστα, στο δημοτικό συμβούλιο της Κεφαλονιάς, οι σύμβουλοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του δημάρχου του νησιού.

Για το θέμα της κατάργησης τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο δήμαρχος Κέρκυρας Ιωάννης Τρεπεκλής απέστειλε επιστολή σήμερα το πρωί στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, στην οποία τονίζει ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αποτελούν βραχίονα ανάπτυξης και ουσιαστικά συντελούν τα μέγιστα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Στην επιστολή επισημαίνει προς τον υπουργό ότι η απόφαση λειτουργεί «σε βάρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά, υποβαθμίζοντάς μας, όταν αντιθέτως το υπουργείο Παιδείας έχει επιδείξει διαφορετική μεταχείριση σε άλλες περιοχές της χώρας μας».

Επίσης ο δήμαρχος ρωτά μεταξύ άλλων τον υπουργό «γιατί το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη μετακίνηση σχολών από τα Ιόνια νησιά προς εκπαιδευτικά ιδρύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, και σε λίγα χρόνια στην Αμαλιάδα και τον Πύργο, και όχι τη μετακίνηση σχολών, προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα Ιόνια νησιά, για να ενισχυθεί η νησιωτικότητα;».

Check Also

Πεθερά «τσάκωσε» τη νύφη το βράδυ του γάμου με τον εραστή σε ερωτική περίπτυξη! Ξυλοκοπήθηκε ο εραστής…

Ενας γάμος στην Αχαΐα διαλύθηκε σε ένα βράδυ και συγκεκριμένα στο… πρώτο του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα …

Eλλάδα: Νόμιζε ότι η μητέρα του ήταν γραμματέας, αλλά δούλευε… σε οίκο ανοχής!

Αθώες κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες που κατηγορούνταν ότι λειτουργούσαν οίκο ανοχής …