Κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών

Για τη  βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους και, συγκεκριμένα, το ύψος του χρέους των τραπεζών και την κατάσταση στο δημοσιονομικό τομέα καλούνται να δώσουν απαντήσεις στους βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Στη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και γίνεται υπό τη σκιά πληροφοριών από τις Βρυξέλλες που αναφέρουν ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, θέμααλλαγής της μεθοδολογίας υπολογισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού που θα χρειάζεται να υπολογίζουν οι τράπεζες ως πιθανές μελλοντικές ζημιές κατά 75%.

Στη συνεδρία έχουν κληθεί να παραστούν ο Έφορος Εποπτείας Συνεργατικών Εταιρειών, ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, καθώς και εκπρόσωποι των Ελεγκτικών Οίκων PriceWaterhouseCoopers και Ernst & Young.

 

Check Also

Επιτελείο Αβέρωφ: Ψηφίζοντας Χριστοδουλίδη, παίρνεις Νικόλα Παπαδόπουλο

Δήλωση της κ. Τζώρτζιας Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Εκπροσώπου Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της …

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …