Νιφάδες χιονιού στο κέντρο της Αθήνας

Στα λευκά έχει ντυθεί η Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Κλειστός λόγω χιονόπτωσης και ομίχλης ειναι  ο περιφερειακός της  Πεντέλης, από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο  έως τον Αγιο Πέτρο.   Έκλεισε και η Λεωφ. Διονύσου,  από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο. Κλειστά τα σχολεία στο Διόνυσο αλλά και σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία στα Μελίσσια. Στη Δυτική Αττική κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Ερυθρές, τα Βίλια και στη Χασιά.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.
Κλειστή  για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά  εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία  για τα ΙΧ αυτοκίνητα.
Εν τω μεταξυ, κλειστή είναι από χθες η Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις αναμένονται σε ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια και Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό σήμερα και αύριο, ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Πέλλας, καθώς και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών. Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας. Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοικτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.