Επισκόπηση Αθηναϊκού Τύπου

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αρχίζει στη Βουλή η μάχη της προανακριτικής- “ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ”-Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση ποινικών ευθυνών για Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο, ενώ σήμερα οι ΑΝ.ΕΛ θα ζητήσουν ποινικές ευθύνες και για Παπαδήμο, Παπανδρέου. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε τη διαδικασία και τα κριτήρια- “ΔΗΜΟΣΙΟ-ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ 15.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ”-Η αρχή θα γίνει με τους 2.500 εργαζομένους που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι αναμένεται να καταλάβουν τις νέες τους θέσεις μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΕΘΝΟΣ: Έγκριση για 3.422 προσλήψεις σε δήμους. Στέλεχος ΕΛ.ΑΣ.:“Μπορούμε να βρούμε ποιος πείραξε το αρχικό CD”- “ΑΦΗΣΕ ΙΧΝΗ ο παραχαρακτής της λίστας”. Απίστευτη ολιγωρία:“Κανείς δεν ζήτησε τη βοήθειά μας για ηλεκτρονική έρευνα”. Γ. Παπακωνσταντίνου:“Έχω κάνει λάθη, δεν έκανα εγώ την αλλοίωση”. Διαρροή από το Υπ.Οικονομικών-“Εμπόριο φορολογικών στοιχείων από εταιρεία”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επανασχεδιάζεται ο χάρτης για Γυμνάσια- Λύκεια- “ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ”. “Ζητούμενο η ανάπτυξη στη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ”-Παπούλιας στο Βερολίνο: ” Στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πολλά χάρη στις θυσίες του λαού”.Έξτρα μείωση 20% στις συντάξεις των στρατιωτικών.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ“- Μετωπική Βενιζέλου με Τσίπρα μετά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-Διαγραφές στη ΔΗΜΑΡ. Τα πρώτα χιόνια στην Αττική. “Αντίδραση στην επιλογή Ομπάμα” -Για την ηγεσία του Πενταγώνου. Στουρνάρας:“Όχι στη χαλάρωση”– Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στις πιέσεις για αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής. Κρίση στο Βερολίνο λόγω αεροδρομίου. Καταδικάζεται ο πρώην πράκτωρ της CIA Τζον Κυριακού.

ΤΑ ΝΕΑ: Αρνούνται οι συνεργάτες του πρώην “τσάρου” ότι είδαν την αρχική λίστα- Μετά την ψηφιακή “αυτοψία” δεν καλούν για κατάθεση συνεργάτες του Βενιζέλου- “ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΙΛΗΣΕ !”-Τι δείχνει η ημερομηνία “γέννησής” του-Κατηγορητήριο μανιφέστο με πρώτο στόχο το ΠΑΣΟΚ. Παπακωνσταντίνου: “Δεν πάω φυλακή για χάρη της Κυβέρνησης”. ΠΑΣΟΚ- “Πολιτικό ρεσάλτο από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Οι αιώνιοι φοιτητές και η οπισθοδρόμηση.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Επικίνδυνο για την υγεία το Υπουργείο- “Αναγγέλλουν κλινικές σε κλειστό νοσοκομείο !”-Με τη μέθοδο των συγχωνεύσεων το υπουργείο Υγείας προχωρεί στην αποδιοργάνωση των νοσοκομείων. Οι γιατροί καταγγέλλουν την αποδόμηση του συστήματος και την ασύλληπτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ο πρώην τσάρος δείχνει στον Ευ. Βενιζέλο και καλύπτει τον Γ.Παπανδρέου. “ΨΑΧΝΕΙ ΤΑΙΡΙ”. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική. Εκπαιδευτικοί: ” Φαγητό σε καραβάνα προς 150 ευρώ”.